Вихід в море

Previous Image
Next Image

43 вихованця  Військово-морського ліцею в рамках проходження навчальної практики здійснили одноденний вихід в море на морському катері «Іллічівськ» Західної військово-морської бази Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Цей захід з учнями 10-го класу ліцею проводиться з 2 по 13 червня на навчальному катері «Нова Каховка», згідно навчального плану на 2014-2015 навчальний рік.

Піід час виходу в море на «Іллічівську» відбулося закріплення ліцеїстами на практиці теоретичних знань, відпрацювання функціональних обов’язків матроса надводного корабля, а також набуття знань та первинних навичок зі штурманської підготовки тощо. Крім того,  з ліцеїстами проведено кілька тренувань, зокрема, з виконання обов’язків сигнальника, з розгортання аварійного поста управління кермом та інші.

В ході навчальної практики на навчальному катері «Нова Каховка» ліцеїсти вивчають повсякденну організацію корабля, виконують обов’язки вахтових, здають заліки.
Після завершення морської практики має бути видано наказ начальника Військово-морського ліцею про переведення вихованців в 11-й клас цього навчального закладу.

Подібна практика з фактичним виходом ліцеїстів в море проводиться вже вдруге після передислокації навчального закладу. Як повідомлялося, минулого року ліцеїсти практикувалися на навчальному катері «Сміла», а в море виходили на катері зв’язку «Південний».