Вшанування ліцеїстами Дня Перемоги у Другій світовій війні в селищі Авангард

Previous Image
Next Image

9 травня ліцеїсти Військово-морського ліцею на чолі з начальником ліцею капітаном 1 рангу  Віктором Шмигановським, заступником начальника ліцею з навчальної роботи капітаном 2 рангу Сергієм Плехуном та командиром взводу – учасником антитерористичної операції Святославом Ветлинським, за запрошенням голови селища Авангард Сергія Хрустовського, разом з місцевими мешканцями та духовенством взяли участь у святкових заходах, присвячених Дню перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

Серед присутніх був ліцеїст Олександр Калінін, який активну участь приймав на Майдані, пізніше займався волонтерством в Луганській області, за що і був нагороджений орденом “За жертовність і любов до України”.

Всі жителі селища  Авангард зібралися біля меморіалу Пам’яті, де і пройшов мітинг присвячений Дню Перемоги в Другій світовій війні.

Представники старшого покоління згадували своє дитинство під час і після війни. “Нехай наші діти ніколи не знають, що таке війна і нехай військову форму вдягають тільки для виступу”,- висловив своє побажання Сергій Хрустовський. Він подякував  ветерану Другої світової війни за Перемогу, дІтям війни і праці за внесок, який вони внесли в фундамент нашого життя.

Після закінчення мітингу відбулося покладання квітів до могили воїнів, які загинули під час Другої світової війни.