Паломництво ліцеїстів до Зарваниці

Previous Image
Next Image

17-18 вересня в Зарваниці (Тернопільська область) проходило VІІІ Всеукраїнське військове паломництво до чудотворного місця явлення Божої Матері.

Організатором паломництва до Зарваниці є Департамент Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України спільно з Міністерством оборони України. Провідна тема цьогорічного паломництва – вірність: вірність Богові, Батьківщині та родині. «Під час цього паломництва молимося за мир по всій Україні, щоби Господь допоміг його здобути та зберегти, щоби захистив, оберіг і повернув живими і здоровими наших військовослужбовців до їхніх родин, – наголосив владика Михаїл.

У паломництві взяли участь і ліцеїсти Військово-морського ліцею на чолі зі старшим мічманом Олесею Селівановою,о.Олександром і волонтером Олександром Сиваком. 7 ліцеїстів-сиріт, які раніше проживали  в зоні АТО, пізніше навчалися в Маріупольській школі-інтернаті, вперше побували в паломництві.

Під час панахиди в місця явлення Божої Матері відбулася Заупокійна Божественна Літургія за полеглими захисниками України та поминальна хода з свічами. Серед учасників духовно-патріотичного заходу були і військовослужбовці–учасники бойових дій, які брали участь у антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, у тому числі поранені та члени їх сімей, а також родини загиблих Героїв.

Ліцеїсти активно приймали участь у всіх заходах під час паломництва: занурювалися в купіль, несли хрест під час хресної ходьби, молилися зі всіма паломниками і активно спілкувалися з ліцеїстами та курсантами інших навчальних закладів. З новими враженнями , із народженням маленького Ісусика в душі, ліцеїсти поверталися до ліцею.