Семінар на тему “Військово-патріотичне виховання як складова підготовки громадян України до строкової військової служби” у ВМЛ

Previous Image
Next Image

У Військово-морському ліцеї пройшов семінар на тему “Військово-патріотичне виховання як складова підготовки громадян України до строкової військової служби”.

Відкрив семінар капітан 1 рангу заступник командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки О.Л.Неїжпапа, який коротко зупинився на передислокації ВМЛ із Севастополя до Одеси, розповів про Військово-Морські Сили, навчальний процес і виховання ліцеїстів.

Начальник ліцею зачитав справку-доповідь про Військово-морський ліцей. Подякував вчителям, які приїхали обмінятися досвідом і почерпнути щось нове . Ключові слова його доповіді були-“Держава -це наші ліцеїсти, батьки, майбутні їхні діти . Від їх ратної праці залежить майбутнє держави”. Основний принцип виховання ” Роби, як я”. Побажав всім плідної праці на благородній ниві.

Про Військово-патріотичне виховання у навчальних закладах розповів Кіпєр В.І., методист кафедри суспільно-гуманітарної освіти ООІУВ(презентація).

Питанням реалізації військово-патріотичного виховання на уроках предмету “Захист Вітчизни” як засіб формування позитивної мотивації юнаків до строкової військової служби поділився з власного досвіду Четверіков В.П., голова міського методичного об’єднання вчителів предмету “Захист Вітчизни”

Про реалізацію методичних рекомендацій з проведення інформаційної роботи у ЗНЗ щодо престижності військової служби у Збройних Силах України за контрактом та про роботу молодіжної поліцейської академії як форми позакласної роботи військово-патріотичного виховання в НВК №13 м. Одеси розповіли з власного досвіду Деревінський В.А., викладач предмету”Захист Вітчизни” Військово-морського ліцею та Кухаренко А.П., викладач предмету “Захист Вітчизни” НВК №13 м.Одеси.

Семінар пройшов цікаво, змістовно, а основне результативно для всіх присутніх. Учителі мали змогу поділитися досвідом і зрозуміти саме головне, що вони повинні виховувати справжніх захисників і патріотів України.

Під час перериву всі учасники мали змогу подивитися ” Козацькі ігри”( які в той час проходили в ліцеї), поспілкуватися з ліцеїстами , випити чай чи каву з солодощами і просто насолодитися українською мовою, яка звучить із всіх закуточків Військово-морського ліцею.