Вшанували матерів воїнів, загиблих під час виконання військового обов’язку на території інших держав та в районі проведення АТО

Previous Image
Next Image

У будинку прийомів Одеської обласної ради відбулася церемонія вшанування матерів, сини яких загинули під час проведення антитерористичної операції, в «афганській» та інших війнах і локальних конфліктах.

У заході взяли участь ліцеїсти Військово-морського ліцею, воїни – учасники бойових дій на території інших держав та в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, солдатські матері, представники місцевих органів влади, громадських організацій та духовенства.

На початку зустрічі всі присутні вшанували пам’ять воїнів-Героїв хвилиною мовчання. За мужність і високий професіоналізм синів, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі матерям воїнів-Героїв вручили почесні нагороди й квіти.

У своєму зверенні до присутніх представник Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Одеській області полковник запасу Микола Сторожук наголосив, що всі мешканці Одещини низько вклоняються матерям за героїзм їхніх синів, які поклали життя заради захисту незалежної України. Він подякував матерям за те, що вони виховали своїх синів справжніми патріотами своєї держави.

– Є у світі одне слово, перед яким усі народи низько схиляють голови. Це слово – «Мати». Сотні матерів звичайних українських хлопців сьогодні об’єднані спільною бідою та гордістю за своїх синів. І немає щирішої молитви за материнську. Лише материнська любов не знає кордонів страху, сумнівів та розрахунків, – зазначив Микола Сторожук.

Світлана Ворова, матір загиблого на сході України солдата Олександра Мотузакія, прочитала вірш, присвячений пам’яті загиблого сина.

– Наші сини перебувають під обстрілами, знають гіркоту втрати бойових побратимів і ризикують власним життям заради миру та спокою в нашій країні, – зазначила мати воїна-Героя.