День української писемності та мови в ліцеї

Previous Image
Next Image

Найбільше і найдорожче багатство кожного народу – це його мова, його скарбниця, в яку він вкладає своє давнє життя, розум.

Під гучні акорди пісні “Рідна мова” ліцеїсти Військово-морського ліцею вишикувалися на плацу, адже сьогодні День української писемності та мови. Вчителі української мови Альона Остапова і Тетяна Яйченя організували флешмоб до цієї чудової дати. Кожний взвод підготував свою презентацію. Один за одним створювалися фігури – то якоря, то серця , лунали вірші і пісні про значущість, красу та мелодійність української мови…душа раділа).

Привітальне слово начальника ліцею капітана 1 рангу Віктора Шмигановського, який наголосив: – Шануймо нашу мову — мову Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Ліни Костенко…Любім мову батьків та розмовляймо нею…

Флешмоб закінчився, але не закінчився мовний день . Дальше ліцеїстів чекав крос, та тільки не спортивний, а мовний крос… Чого тільки не придумає вчитель Альона Остапова?) Ліцеїсти змагалися між собою у знанні української мови, гідно виборювали перемогу в цьому інтелектуальному кросі, адже судді ( Ірина Павліщева та Світлана Селезько) судили суворо.
Були і сльози, але сльози від сміху … дотепна і дивовижна українська мова. Переможців визначено, подарунки отримали всі…козаки).

Цікаво й змістовно пройшов День української мови та писемності. Адже мова – запорука існування народу. Захищаючи рідне слово, ми захищаємо рідну націю, її гідність, право на майбутнє. А нам є кому її захищати …достойну зміну виховує Військово-морський ліцей