Телеміст на тему: “Революція Гідності та Свободи…”

Previous Image
Next Image
« Шлях звільнення кожної нації від поневолення
густо кропиться кров’ю ворожою і своєю».
Симон Петлюра

Двері Військово-морського ліцею завжди відчинені для ліцеїстів всіх років випуску і тому в ліцеї часто є гості.
А сьогодні особливий день, адже до ліцею завітали ліцеїсти, які вже будучи курсантами вишу, під час окупації Криму російськими військами, заспівали Гімн України в Севастополі, коли окупанти піднімали прапор росії. Вони з честю проявили свій патріотизм навіть тоді, коли українські офіцери зрадили свою Батьківщину. Жива легенда для теперішніх ліцеїстів і приклад вияву людської гідності і офіцерської честі. Тeпeр вжe офіцeри і командири катeрів…гордість ліцeю. Тепла і радушна зустріч ліцеїстів (курсантів інституту ВМСУ) з командиром взводу капітаном 3 рангу Святославом Ветлинським …”батьком” 4 взводу 2015 року випуску і звичайно зі всім особовим складом ліцею.

Таку дивовижну ліцeйську сім”ю зібрала сьогодні у Військово-морському ліцеї відео конференція на тему: “Революція Гідності та Свободи …”, з метою вшанування патріотизму і мужності громадян , у листопаді 2013 -лютому 2014 року. Телеміст проходив між Військово-морським ліцеєм, НВК ” Гімназія №7″ м.Одеси, НВК “Потенціал” м.Києва. Проблемне питання телемосту-“Як змінила революція Гідності українців і Україну і над чим ще треба працювати?”
Неможливо без сліз було слухати розповідь батька, який втратив сина-кіборга… яка надзвичайна сила духу в цієї людини і яка жертовність задля України. Розповіді людей, які наче б то не за тисячу км від нас, а тут …поряд, повертали в ті буремні часи Євромайдану – “Небесна сотня”…
“А сотню вже зустріли небеса..
Летіли легко, хоч Майдан ридав..
І з кров ю перемішана сльоза….
А батько сина ще не відпускав”.
Вони відлетіли від нас у небесну блакить, щоби там у вселенському безмежжі янгольськими сотнями захищати рідний край від демонів зла. Вони віддали найдорожче — власне життя.
І спогади ліцеїстів…Згадували Севастополь,Луганськ …свою Батьківщину. Скільки туги, суму, болю і одночасно впевненості в прекрасному майбутньому України та у своєму виборі …незламні! Сьогоднішній телеміст ще раз є доказом згуртованості і непоборності українського народу.
Гості розійшлися, а ліцести ще довго тихо-тихо розмовляли про тих, хто є прикладом , а тепер уже і живою легендою…незрадливі.
Революція Гідності пробудила українців, змусила їх поважати себе, викликала у мільйонів людей почуття національної гідності, гордості і надзвичайного патріотизму до своєї країни. Слава Україні!