Зустріч із істориком, радником заступника голови Адміністрації Президента України Василем Павловим

Previous Image
Next Image
Цікава зустріч із істориком, радником заступника голови Адміністрації Президента України Василем Павловим, сьогодні відбулася у Військово-морському ліцеї. 

В свій час, Василь Павлов стояв у витоків формування ліцею в м.Севастополі і тому доля Військово-морського ліцею йому небайдужа. На зустрічі з істориком був присутній представник Командування ВМС капітан 2 рангу Володимир Новохацький.
Просто, доступно, охоплюючи всі часи українського війска( є автором книги “Історія українського війська”), Василь Павлов розповідав ліцеїстам про українського генерала Марка Безручка, заслуженого в боротьбі з більшовиками, на могилу(могила у Варшаві)якого двічі на рік міністр оборони Польщі покладає квіти, про поета Володимира Сосюру, котрий народився (тепер уже відомому кожному українцю і не тільки) в м. Дебальцево та написав чудовий вірш “Любіть Україну” і… багато інших цікавих фактів з історіі Украіни . Ліцеїсти, мов із життєдайного джерела, черпали факти історії своєі краіни, тому, в свою чергу, і запитань було не менше. Війна і Крим-найбільш хвилюючі питання та широко відкриті очі хлопчаків. “Я бачив ваші очі,-сказав історик-вони справжні”. Дякуємо Василю Павлову, що завітав у гості і привідкрив ще одні двері в історію минулого нашої України. Чекаємо наступноі зустрічі.