Участь ліцеїстів у 10-му Всеукраїнському військовому паломництві до Зарваниці

Previous Image
Next Image

У суботу , 22 вересня , в рамках 10-го Всеукраїнського військового паломництва до Зарваницької Богородиці відбулася Хресна дорога, у якій взяли участь ліцеїсти Військово-морського ліцею.

Разом із військовослужбовцями різних силових структур України та членами родин загиблих захисників України України несли хрест до кожної із 14 стацій. Військовий капелан о. Андрій Зелінський під час свого слова зазначив, що Хресна дорога – це орієнтація на перемогу.

Прикладом найбільшої любові, яка дає надію на перемогу, є сам Христос, який Своєю жертвою на хресті та воскресінням перемагає смерть. Символом жертовної любові для нашого народу є український воїн, який жертвує собою, ділиться собою. “Лише любов здатна на перемогу!”, – наголосив отець Андрій.

На завершення Хресної дороги паломники зупинилися в так званому «Українському Єрусалимі», який нещодавно був відкритий у Марійському духовному центрі. Під час вечірньої молитви відбулася заупокійна Божественна Літургія за полеглими захисниками України, поминальна хода зі свічками і панахида. Завершився день духовно-мистецькою програмою. Для багатьох ліцеїстів це було щось незвичне у їхньому житті, що дозволило торкнутися своєю дитячою душею до справжньої любові , яку дає Бог- милосердя, співчуття ближньому , духовність .