Ліцеїсти з профорієнтацією у Вінниці.

Previous Image
Next Image

Щоб допомогти учневі “не заблукати” в тенетах важких умов праці і ознайомити їх з Військово-морським ліцеєм ( статутом ліцею, положенням, повсякденною діяльністю, умовами проживання ліцеїстів, тощо) уже третій рік поспіль офіцери та ліцеїсти їздять до міста Вінниці для проведення профорієнтаційної роботи в школі. Цього разу таку роботу в школі 33 проводять капітан 3 рангу Святослав Ветлинський і троє ліцеїстів, родом із Вінницької області .

Гостинно і дружелюбно зустрів ліцеїстів депутат міськради м. Вінниці Володимир Савельєв, який своїм виступом і розпочав цей захід. Міськрада м. Вінниці є шефами Військово-морського ліцею та корвету Вінниця. Володимир Савельєв зазначив, що вони пишаються цією місією і завжди готові прийти на допомогу, а також згадав про моряків-офіцерів (вчорашніх ліцеїстів) Андрія Драча і Богдана Небелицю, які зараз знаходяться в полоні.

Капітан 3 рангу Святослав Ветлинський і ліцеїсти розповіли, що випускники Військово-морського ліцею вступають до вищих військових навчальних закладів та військових кафедр цивільних інститутів за цільовим прийомом, що з 2017 року в ліцеї започатковано курс підготовки до тестування для визначення рівня знання англійської мови за стандартами НАТО.

І це єдиний загальноосвітній навчальний заклад в Україні, випускники якого за результатами тестування отримують сертифікат знання англійської мови зразка СМР 1 (STANAG 6001), що дає змогу безкоштовно навчатись у вищих військових навчальних закладах за кордоном. Також по закінченню 1 курсу ліцеїсти проходять морську практику на кораблях Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Цікавості учнів школи 33 не було меж). Бажаючих навчатися у Військово-морському ліцеї виявилося 100 відсотків, в тому числі і дівчата. А завтра знову цікаві подорожі по місту Вінниці і нові зустрічі.