Ліцеїсти на ХІ Всеукраїнському паломництві у Зарваниці

Previous Image
Next Image

Ось і завершилося ХІ Всеукраїнське паломництво військовослужбовців і членів їхніх родин до Зарваниці, присвячене військовій родині, до якого долучилися і ліцеїсти.

Це була незвична мандрівка хлопчаків – мандрівка разом із військовослужбовцями України, ветеранами АТО/ООС, родинами загиблих воїнів, курсантами, ліцеїстами, волонтерами, добровольцями військовими капеланами… мандрівка до Святині.

За два дні паломництва ліцеїсти побували на молебені перед Зарваницькою іконою Божої Матері…молилися щиро. Разом із усіма прочанами пройшли 14 стацій Хресної Дороги.

Дві стації несли нелегкий Хрест Ісуса, підставляючи своє плече один одному…разом легше. Ввечері хлопці мали змогу поспілкуватися із священниками і отримати відповіді на запитання, які виникли в цей незвичний день їхнього життя.

День широко відкритих очей з безліччю варіацій дитячих почуттів і переживань. Отримали! Поминальна хода зі свічками і панахида за полеглих воїнів. 2000 паломників і 2000 свічок…спалахнули всі зірки неба. «Пливе кача по Тисині…» і спільна молитва за невідомого солдата, а можливо це не зірки палали, а були очі вдячності тих, кого ми не забуваємо і ніколи не забудемо.…

За час паломництва вихованці ліцею відвідали лекції від військових капеланів про родину, окунулися і оздоровилися в купелі «Святої Анни», скуштували смачнющу кашу із польової кухні і звичайно зробили фото із паломниками. А бажаючих сфотографуватися із моряками було чимало. Подарунки батькам, друзям. Не повірите, але це були ікони і освячена вода.

Діти змінювалися. Проща змінює серце, змінює життя, Сам Господь виходить всім назустріч, як добрий батько з відомої Христової притчі спішить назустріч своєму блудному синові – з радісними обіймами, простягаючи своїй заблуканій дитині всі свої скарби і спадок: «Все моє – твоє».

Щиро дякуємо духовним поводирям ліцеїстів, які протягом всього паломництва були поряд і відповідали на 100 «чому?»- отцю Сергію і брату Івану. Дякуємо за організацію і ранкову руханку капітану 1 рангу Олегу Найді. Сердечне дякуємо всій родині Павла Псюка, яка не тільки була компасом по дорозі до Зарваниці, але і накормила всіх 27 паломників нашого автобусу. Люди з великим серцем! Закінчилася поїздка, а паломництво хлопців тільки розпочалося