Креативний урок фізики

Previous Image
Next Image

У Військово – морському ліцеї імені віце-адмірала Володимира БЕЗКОРОВАЙНОГО проходить тиждень ” Природознавства”. У рамках проведення заходів учитель фізики та астрономії Вадим ДОМБРОВСЬКИЙ провів відкритий урок-пару у форматі «Урок у смартфоні» на тему «Види механічних коливань. Розв’язування задач». На уроці ліцеїсти дізнавалися про коливальний рух, вільні та вимушені коливання, училися розв’язувати задачі по темі.

Під час уроку вчитель використовував різноманітні прилади для створення звукових та хвильових коливань. Ліцеїсти, граючи на музичних інструментах, показали взаємозв’язок фізики та музики. Приємною грою хлопці створювали звукові коливання і дарували всім чудовий настрій впродовж уроків.

Гімн України, під супровід гітари та акордеону, співали всі присутні.
А ще проводили досліди зі створенням коливань на воді, із використанням коливання електричної свічки, електромагнітних коливань «кулі Тесли»… переглядали відео, як звукові коливання впливають на організм і підсвідомість людини. Ліцеїсти ознайомились з військами зв’язку і як дана професія пов’язана із подіями, що відбуваються на сході України під час ООС.

Розв’язування задач було проведено у вигляді гри «Що? Де? Коли» , де студентка УДПУ ім. П. Тичини та вчитель інформатики та психології ЗОШ І-ІІІ ст. с. Северинівка у відеоформаті задали ліцеїстам задачі…розгадали).

На завершення уроку для релаксації був запрошений студент УОМУ імені Порфирія Демуцького Денис ДОМБРОВСЬКИЙ, який виконав на скрипці композицію «Besame mucho». Два уроки на одному диханні… доступно, зрозуміло , цікаво і з музикою). Тож тему засвоєно успішно!