Перегони на екологічній регаті ім. С.ШАПОВАЛОВА на “Кубок Кінбурнської коси”

Previous Image
Next Image

27 червня у м. Миколаєві разом із 50 вітрильниками із різних міст України вперше розпочала перегони на екологічній регаті ім. С.ШАПОВАЛОВА на “Кубок Кінбурнської коси” і яхта ” Меркурій” Військово-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира БЕЗКОРОВАЙНОГО.

Капітан яхти – полковник запасу, майстер спорту, учитель фізичної культури та морської підготовки ліцею Олександр ПАВЛІЩЕВ.

Вперше регата пройшла в 1994 році, її організатори поставили за мету провести не просто вітрильні спортивні перегони – туристичні змагання, а привернути увагу учасників та спостерігачів до важливих проблем заповідних зон Миколаївщини, зокрема, Кінбурнської коси…колись там запорожці сіль добували, а під водою сховані рештки стародавнього поселення. Керівництво українського флоту, ліцею та екіпаж яхти поставили за мету не тільки взяти участь, як спортсмени, але й під час вступної кампанії, яка зараз проходить у Військово-морському ліцею імені віце-адмірала Володимира БЕЗКОРОВАЙНОГО, популяризувати флотські навчальні заклади та військову службу у ВМС України, здоровий спосіб життя і турботливе ставлення до екології Чорного моря та річок України.

На жаль, через карантинні обмеження, у регаті не змогли взяти участь вихованці ліцею.

Ліцейська яхта фінішувала в Очакові і гідно пройшла всі етапи перегону. Вітаємо всіх членів екіпажу із 3 призовим місцем у своїй групі…не підвели!

Попереду – нові досягнення за участю ліцеїстів.