Регата на кубок Івана Кулібаби

Previous Image
Next Image

19 жовтня, в місті Одеса на території Військово-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного відбулося урочисте нагородження переможців вітрильної регати крейсерсько-перегонових яхт на кубок ветерана Другої світової війни та морської піхоти полковника у відставці Івана Кулибаби, організованої за ініціативи командувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапи. Перші два місця посіли команди Військово-морського ліцею, а трете виборола команда Інституту ВМС НУ “ОМА”.

Як зазначив керівник національного флоту, даний захід є продовженням традицій, які існували у Військово-Морських Силах задовго до анексії Криму, де у національних ВМС були кілька команд яхтсменів. В цьому році, завдяки підтримці яхт-клубу ДП “Чорноморський яхт-клуб” і Вітрильної федерації Одеської області ВМС мали можливість провести першу в історії українського флоту курсантську регату в якій, загалом, прийняли участь 6 команд ліцеїстів і курсантів навчальних закладів ВМС.

– Яхтовий спорт дає можливість чоловікам і жінкам зрозуміти чи можуть вони бути в морі, відчути його, зрозуміти чи бачать вони своє життя поряд з морем. Тому у майже всіх військово-морських навчальних закладах світу одним з перших заходів пов’язаних з морською підготовкою є знайомство курсантів з ялом і яхтовим спортом, – зазначив очільник національних ВМС. – Головне, щоб ви всі, присутні, мали можливість познайомитися з цим прекрасним видом спорту, відчути себе справжніми моряками, відчути вітер, хвилю і, найголовніше – відчути плече товариша, тому що в морі людина одна не може працювати, вона має бути в команді, в екіпажі, тому дуже корисно у підготовці майбутніх офіцерів займатися яхтовим спортом, – наголосив він.
Контр-адмірал Олексій Неїжпапа подякував представнику яхт-клубу який дав можливість організувати і провести змагання і наголосив, що українські ВМС будуть підтримувати яхт-спорт в Одесі і надалі. Від імені флотського колективу було нагороджено почесною грамотою пана Альберта Кабакова за велику допомогу в організації та призерів регати серед команд-учасниць з числа ліцеїстів та курсантів інституту ВМС.