Відкритий урок з фізики

Previous Image
Next Image

«Покажи мені своїх учнів, і я побачу тебе»
А. Дістєрвег

Сьогодні в ліцеї було проведено відкритий урок з фізики за темою «Поверхневий натяг рідини. Змочування. Капілярні явища.» Учитель фізики Вадим ДОМБРОВСЬКИЙ на початку уроку провів актуалізацію шляхом фізичного диктанту.

Під час уроку було проведено цікаві експерименти-демонстрації явищ, які пояснюють поверхневий натяг рідини (дослід із кільцями), явище змочування із краплею води та олії, а також дослід із капілярними трубками. Ліцеїсти були активні і наввипередки з неймовірною допитливістю досліджували явища разом із учителем. Матеріал викладався з використанням інтерактивної дошки та підготовлених якісних презентацій на комп’ютері…було цікаво і корисно. Підсумували урок, розв’язуючи задачі. Ліцеїстами була добре засвоєна тема, і вони тепер з легкістю зможуть пояснити і застосувати дані явища та процеси у повсякденному житті.
Вадим ДОМБРОВСЬКИЙ – педагог, який працює за покликанням, любить свій предмет і на уроках постійно підтримує зацікавленість ліцеїстів у вивченні фізики, яка є основою для створення сучасної техніки, зокрема військової.