Наша молодь – майбутнє України: командувач ВМС відвідав флотський ліцей

Previous Image
Next Image

Сьогодні важко переоцінити сміливість та мужність молоді, яка обирає військовий фах. У той час коли ЗСУ захищають недоторканність нашої держави, щодня складаючи кривавий іспит, геть юні хлопці та дівчата стають ліцеїстами, щоб мати більше часу на підготовку до свого армійського майбутнього. Не виключенням є й вихованці Військово-морського ліцею імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного.

Днями командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа завітав до флотських ліцеїстів. Насамперед керівник національного флоту оглянув умови навчання в тимчасовому місці дислокації, а потім залюбки поспілкувався з майбутніми захисниками.
Вихованці навчального закладу навперебій ставили найрізноманітніші запитання. Зокрема, дівчат найбільше цікавили майбутні перспективи служби на бойових кораблях та в морській авіації, а от хлопці поставили чимало запитань щодо теперішньої ситуації на фронті.
Віцеадмірал Олексій Неїжпапа жодного ліцеїста не залишив без уваги, щоправда, на запитання про деталі успішних операцій з потоплення ворожих кораблів та застосування сучасного озброєння пообіцяв розповісти детальніше вже після нашої перемоги.
Окремо очільник ВМС зупинився на героїчних подвигах українських військових моряків та морських піхотинців на фронті визвольної війни проти російських загарбників. Адже саме вони сьогодні є кумирами та взірцем для нашого молодого покоління.
Віцеадмірал Олексій Неїжпапа зауважив, що флотський ліцей – це навчальний заклад з непростою історією, а його випускники не раз показали себе з найкращої сторони. Сьогодні вони також демонструють героїзм та щиру любов до Батьківщини. Він побажав ліцеїстам бути гідними своїх попередників та набратися терпіння на їхньому непростому шляху.
У результаті зустрічі стало зрозуміло, що сучасна молодь, яка обирає професію військового, – це ті, хто не бояться брати відповідальність на себе і щиро люблять свою країну. Вони, незважаючи на жорстоке сьогодення, обрали достойний шлях і зробили впевнений крок до війська. Наразі в їхніх руках не лише власне майбутнє, а й майбутнє всієї України. Тому викладацький склад докладає всіх зусиль, щоб ліцеїсти здобули необхідні знання та навики, які дозволять їм стати в один стрій з найкращими українськими воїнами для подальшої боротьби.