105-та річниця Військово-Морського Прапора Збройних Сил України!

Previous Image
Next Image

Сьогодні в нашому ліцеї відзначили Капітан 2 рангу Сергій ПЛЕХУН урочисто розпочав шикування особового складу із внесенням Державного Прапора України! Вчитель історії Людмила КОЛОМІЄЦЬ розповіла про буремні події української революції, боротьбу за вплив на флоті, славетний день 29 квітня 1918р, коли Чорноморський флот перейшов на бік УНР та над кораблями і Севастопольською фортецею було піднято морські прапори України. Учитель зачитала документальні свідчення про цю визначну подію в історії української державності і флоту, з якою радістю вона була сприйнята українськими офіцерами та матросами.

У 1958 році Святослав ШРАМЧЕНКО, безпосередній учасник тих подій, передав Морський прапор, який зберігав, як морську РЕЛІКВІЮ, до Українського Національного Музею в Чикаго. В 2018 році, на заходи до сторіччя підняття синьо- жовтих прапорів над Чорноморським флотом, до Одеси та нашого ліцею завітала куратор цього музею Марія КЛІМЧАК і привезла цю святиню для вшанування. Пані Марія пообіцяла, що прапор обов’язково передадуть Україні після її перемоги в російсько- українській війні.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих борців за волю України. Віримо, що прийде час і знову синьо-жовтий прапор замайорить над Севастополем! Віримо в перемогу нашої рідної України над лютим ворогом!