Останній дзвоник

Previous Image
Next Image

Останній дзвоник пролунав сьогодні для випускників Військово-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного

В Одесі проведено урочисту церемонію вручення ліцеїстам 11-го класу свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти та знаків про закінчення Військово-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного. Це чотирнадцятий за рахунком випуск. Цього року стіни ліцею покинули ті юнаки і дівчата, які обрали для себе військову кар’єру у надскладний для нашої країни 2022 рік.

Свідоцтва про освіту, нагрудні знаки та інші нагороди, здобуті вихованцями під час навчання, ліцеїстам вручили командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Олексій Неїжпапа, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, інші поважні гості, запрошені на свято.

– Більшість з вас обрали для себе продовжувати освіту у вищих військових навчальних закладах України. Пишаюсь вами, адже це вибір справжніх захисників і захисниць Батьківщини, пишаюсь вашими батьками та колективом ліцею, які зуміли виховати гідних громадян нашої країни, – звертаючись до присутніх, наголосив віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

Командувач зазначив, що через 4-5 років, після здобуття вищої освіти, усіх сьогоднішніх випускників будуть раді вітати в лавах Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Адже у складі національного флоту служать не лише військові моряки, а й морські піхотинці, артилеристи, зв’язківці, льотчики та інші фахівці.

– Вже за кілька років наші ВМС будуть зовсім іншими, ніж вони були в 2014 чи 2021 році. У нас буде два корвети, п’ять протимінних та багато інших нових, сучасних, озброєних кораблів, які будує наша держава і з якими допомагають наші партнери. Я щиро сподіваюся, що вашим завданням після навчання у військових вишах буде лише зміцнення і розвиток Збройних Сил України, щоб жоден ворог навіть погляд не смів підняти в наш бік, – підкреслив командувач ВМС ЗС України.

Також ліцеїстів з важливою подією в їх житті привітали заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, представники місцевих органів влади та самоврядування, друзі ліцею, батьки випускників.

Від імені одинадцятикласників віце-головний старшина Назар подякував усьому колективу Військово-морського ліцею за терпіння і витримку, знання і навики, досвід і турботу, та пообіцяв гідно презентувати статус випускника цього закладу під час подальшого навчання та служби.

Найбільш зворушливим моментом церемонії став випускний вальс ліцеїстів. А у фіналі усі присутні змогли насолодитися запальним музичним привітанням від оркестру Військової академії (м. Одеса).

Зазначимо, що більшість цьогорічних випускників Військово-морського ліцею уже визначилися зі своїм майбутнім. Близько 90 відсотків з них, в тому числі й 13 дівчат, планують вступати до навчальних закладів сектору безпеки та оборони України. Значна частина обрала для себе навчання у Інституті Військово-морських сил Національного університету “Одеська морська академія”.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України

ВМС ЗС України