Практичне навчання ліцеїстів в Латвії

Previous Image
Next Image

Ліцеїстам Військово-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира БЕЗКОРОВАЙНОГО випала чудова нагода пройти вперше практичне навчання в Латвії на базі тренувального центру в місті Лієпая.

Відбулася ціла урочиста церемонія зустрічі на базі латвійського флоту на якій були присутні також представники Посольства України в Латвії: Посол Анатолій КУЦЕВОЛ та Перший секретар Леонід ГРЕБЕННИК. Голова фонду сприяння ветеранам Збройних сил Латвії, екс-командувач ЗС Латвії генерал-лейтенант Раймондс ГРАУБЕ разом з офіцерами ВМС Латвії особисто привітали наших ліцеїстів. Без подарунків не обійшлося).

За час практики ліцеїсти пройшли навчання у дайвінговій школі, де майбутні моряки мали змогу зануритись у гідрокостюмах з аквалангом на глибину 5 метрів. Незабутні виходи в море на військовому кораблі, де кожен ліцеїст спробував себе в ролі рульового, провівши корабель по заданому маршруту. Хлопці і дівчата навчилися управляти рятувальним катером, опанували азбуку Морзе, вивчили морські сигнальні прапори і, як за допомогою прапорів скласти слова чи фрази. Складали “Все буде Україна”, “Україна переможе”, «Військово-морський ліцей». Кожен день практики був наповнений неймовірними емоціями, необхідними знаннями, потрібними навичками, неоціненним досвідом і гордістю за те, що подолали певні психологічні бар’єри. А ще були незабутні прогулянки по набережній Балтійського моря, по красивих вулицях Лієпаї зі стародавніми будівлями, особливим колоритом та запаморочливими краєвидами. Ліцеїсти відвідали величні костели з органною музикою і помолилися за Україну! Швидко добігли дні до завершення навчальної практики в гостинній країні, де зустрічають, як рідних і діляться не тільки знаннями та досвідом, але й теплом своєї душі і любов’ю до України.

Всі ліцеїсти отримали відзнаки і пам’ятні подарунки. В свою чергу, вихованці ліцею привезли ліцейські подарунки – частинку української душі. По дорозі з Латвії, заїхали до Військової академії міста Риги, де генерал-лейтенант Раймондс ГРАУБЕ приязно зустрів українських дітей і супроводив їх у Ризький замок – резиденцію президента Латвії.

Від душі дякуємо латвійським друзям за добрий і корисний час для наших вихованців, за чуйність і терпіння під час навчання і практики, за підтримку і допомогу Україні, за надання всебічної допомоги процесу підготовки майбутньої еліти – офіцерів Збройних сил України. Kopā uzvarēsim!
Щиро дякуємо за постійну допомогу нашому ліцею і організацію поїздки ліцеїстів до Латвії заступниці Голови Верховної Ради України Олені КОНДРАТЮК і Раднику з міжнародних питань заступниці Голови Верховної Ради України Олександру МІЩЕНКУ.

Тільки в єдності наша Перемога!