Мирне дитинство у літньому таборі в Латвії!

Previous Image
Next Image

Мирне дитинство і захоплюючі літні канікули ліцеїстів і дітей військовослужбовців у літньому таборі в Латвії!

Протягом 10 днів команда Latvijas valsts meži разом із латвійськими партнерами дарували українським дітям щасливе дитинство під мирним небом Латвії! У супроводі вчителів ліцею діти перебували в оздоровчому таборі на території природничого парку Тервете.

Чудові велопрогулянки, купання в місцевому озері й, звісно, Балтійському морі – все це дало можливість відпочити й набратись сил напередодні нового навчального року. Діти відвідали історичний дерев’яний музей Тервете, Аквапарк, Музей метеликів; ловили рибу, катались на катамаранах й сапах, а ввечері – розводили багаття і пили чай зі смаколиками. Діти мали можливість вивчити основи порятунку на воді за допомогою моторного човна та спеціального обладнання.

Друга частина табору проходила у Яунмокському замку, куди дітей доставили на своїх надпотужних мотоциклах місцеві байкери. Неймовірна краса замку, що сповнений легендами про сім’ю, яка колись у ньому проживала, місцеве приватне господарство з розведення риби й відома пекарня, що славиться своїми пиріжками, а ще школа мистецтв та експозиція, що знаходиться в будівлі колишньої школи моряків. У роки Першої світової війни ця школа була передислокована в Україну, у місто Херсон.

Останні дні табору проходили у місті Рига. У Військовому музеї діти почули про паралелі між Латвією та Україною й такий схожий і важкий шлях боротьби за свою незалежність як латвійців, так і українців. Найбільше вразив Ризький мотормузей, де на трьох поверхах представлені автомобілі різних компаній та часів. І якою б не була прекрасна Латвія, дорога додому, в рідну Україну, стала такою очікуваною.

Від щирого українського серця дякуємо організаторам та спонсорам табору, а саме: Конфедарації українців у Латвії ” Віче”, головою правління якої є Богдан ТИМКІВ, Latvijas valsts meži та усім, хто надав можливість українським дітям отримати море позитивних емоцій, неймовірних вражень та ,хоч на певний час, відчути радість дитинства без тривог, ракет та обстрілів.

Від душі дякуємо за постійну підтримку та за сприяння поїздки дітей до Латвії заступниці Голови Верховної Ради України Олені КОНДРАТЮК та Раднику з міжнародних питань заступниці Голови Верховної Ради України Олександру МІЩЕНКУ.

Перемоги нашій рідній Україні!