У кого немає пам’яті про минуле, той позбавлений майбутнього

Previous Image
Next Image

У кого немає пам’яті про минуле, той позбавлений майбутнього.

Начальник Військово – морського ліцею імені віце – адмірала Володимира БЕЗКОРОВАЙНОГО капітан 1 рангу Віктор ШМИГАНОВСЬКИЙ на вшануванні пам’яті другого командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Володимира Безкоровайного.

Вічна слава Вам, пане КОМАНДУВАЧ!

Віцеадмірал Володимир Безкоровайний, у 1993-1996 роках заступник міністра оборони України-командувач Військово-Морських Сил ЗС України.

Велика людина, масштабна особистість, стратегічний мислитель, інтелектуал, людина, котра могла цілими годинами розповідати про флот, геополітику, економіку та про нашого ворога – росію. Хто його знав особисто, той в курсі про що йдеться. Для нього рф була ворогом ще з початку проголошення незалежності України.

Порядність, професіоналізм, стійка громадянська позиція, непримиренність до росіян, здатність боротися до кінця – це було ключове в характері Володимира Герасимовича.

Великий друг, захисник, покровитель газети “Флот України” та журналу “Морська держава”, був членом редакційної колегії цих флотських видань. Дуже багато разів захищав від руйнації (ліквідації, скорочення) наш журналістський колектив в українському Севастополі.

Долучився до розбудови українського флоту, робив стратегічні кроки задля відстоювання територіальної цілісності України, відродження і нарощування бойових спроможностей ВМС, розвитку України як морської європейської держави. Скільки пам’ятаю: він постійно відстоював інтереси ВМС на найвищому політичному рівні.

Єдиному в Україні Військово-морському ліцею було присвоєно ім’я віцеадмірала Володимира Безкоровайного.

Впевнений, що, сьогодні, він би дуже пишався успішними результатами бойової роботи ВМС, усіма нашими захисниками та захисницями!

Віталій Панчишин