Клятва ліцеїста

Previous Image
Next Image

У День захисників та захисниць України вихованці Військово-морського ліцею урочисто склали клятву ліцеїста

Сьогодні, 1 жовтня, вихованці Військово-морський ліцей разом зі своїми однолітками з інших військових ліцеїв України одночасно виголосили клятву ліцеїста. Захід відбувався у форматі онлайн під час урочистої церемонії з Верховним Головнокомандувачем ЗС України — Президентом України Володимиром Зеленським.

Зі знаменною подією ліцеїстів привітав Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Olexsiy Neizhpapa.

Звертаючись до першокурсників, командувач зазначив, що пишається кожним, хто сьогодні стоїть у строю перед ним і хто обрав свій ліцейський шлях, керуючись бажанням долучитися до почесної справи захисту рідної Батьківщини. Також він подякував батькам ліцеїстів за те, що виростили гідних синів і доньок, майбутніх захисників України.

— Хочу запевнити ваших рідних, серця яких сповненні переживаннями, що від сьогодні у вас з’явилася ще одна родина, яка піклуватиметься про вас і допоможе прокласти шлях у доросле життя. Дивлячись на вас, переконаний, що перемога буде за нами, у тому числі й завдяки вашій вірі і бажанню стояти пліч-о-пліч з тими, хто сьогодні виборює незалежність нашої держави, — наголосив віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

Учасники церемонії вшанували світлу пам’ять полеглих за свободу та незалежність України під час загальнонаціональної хвилини мовчання. Для багатьох з них – це не просто ритуал, а нагода вчергове згадати найрідніших людей, які віддали своє життя за їхнє майбутнє.

Командувач висловив сподівання, що вже скоро ліцеїсти стануть гідним поповненням флотської родини.

— Попри російську агресію Військово-Морські Сили ЗС України продовжують розвиватися і поповнюватися новими кораблями, катерами, вертольотами та іншою технікою. Так, все це надасть нам спроможностей бути сильнішими, щоб більше ніколи жоден ворог не смів навіть подивився в наш бік. Але все це буде марно, якщо не буде вас — офіцерів, старшин, матросів, які здатні перетворити дороговартісний метал у зброю нашої перемоги, — підсумував командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

За традицією, що склалась у Військово-морському ліцеї, після складання Клятви першокурсникам вручили нагрудні знаки «Хрест ліцеїста», а молодшим командирам — їх перші старшинські погони.

Також під час заходу вихованці ліцею отримали від Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України новітні технічні засоби, які обов’язково стануть їм у нагоді під час навчання.

Управління комунікацій Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.