Вихованці принесли клятву

Уже традиційно, 14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці вихованці Військово-морського ліцею принесли клятву ліцеїста. Цього року слова клятви пролунали біля підніжжя пам’ятника Т. Г. Шевченка в однойменному парку Одеси. Саме в Одесі з цього року доведеться освоювати ази військово-морської служби всім молодим людям, які вирішили пов’язати своє життя з морем і військовою службою.

На урочистому заході прийняття клятви були присутні головнокомандувач ВМС ЗС України віце-адмірал Сергій Гайдук, мер Одеси Геннадій Труханов, керівництво ліцею, представники духовенства, батьки ліцеїстів та інші почесні гості.

Церемонія розпочалася з покладання квітів до підніжжя пам’ятника Т. Г. Шевченка. Вимовляючи слова клятви, ліцеїсти поклялися гідно служити Батьківщині та українському народу, берегти і продовжувати традиції старших поколінь захисників морських рубежів України і гордо нести високе звання військово-морського ліцеїста.

Звертаючись до ліцеїстів, Геннадій Труханов наголосив, що в кожного військовослужбовця є своє місце в строю. Сьогодні завдання, що стоїть перед усіма українцями, – це мир, суверенітет і незалежність України. І кожен на своєму місці повинен сумлінно виконувати свої обов’язки.

«Завдання, яке сьогодні стоїть перед вами, – своїм старанним навчанням і гарними оцінками внести свій внесок в обороноздатність нашої країни. І я бажаю вам, щоб ви своє завдання виконували на відмінно»,- звернувся до ліцеїстів Геннадій Труханов.

Також міський голова Геннадій Труханов спільно з командувачем ВМС ЗС України віце-адміралом Сергієм Гайдуком і керівництвом ліцею вручив ліцеїстам, які вже гідно проявили себе в навчанні та військовій дисципліні, погони віце-старшин 2 категорії.

«Військово-морський ліцей у місті Одеса – це вже не мрія, це – реалії сьогоднішнього дня. Із цим я вас і вітаю», – привітав ліцеїстів Сергій Гайдук.