Останній дзвоник для вихованців 11 класу Військово-морського ліцею.

Previous Image
Next Image

У Одесі вперше відбувся випуск у передислокованому навесні 2014 року із анексованого Севастополя Військово-морському ліцеї.

30 травня у Військово-морському ліцеї, передислокованому у квітні минулого року до Одеси через анексію Російською Федерацією Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, відбулася урочиста церемонія випуску ліцеїстів набору 2013-го року.

Атестати про повну середню освіту та нагрудні знаки ліцеїстів отримали 22 випускника.
Абсолютно переважна більшість юнаків виявила бажання по закінченню ліцею продовжити навчання на факультеті військово-морських сил Одеської національної морської академії та у Військовій академії м.Одеси.

З привітанням у зв’язку з успішним закінченням навчання і напутнім словом до ліцеїстів звернувся командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Сергій Гайдук. Випускників і весь особовий склад навчального закладу також привітали представники Одеської обласної державної адміністрації, ветеранської громадськості, загальноосвітніх шкіл міста, духовенство, батьки та друзі.

Перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Ігор Тимчук вручив віце-головному старшині Івану Овчару за високі показники у навчанні і спорті, а також за бездоганну дисципліну срібну медаль та атестат з відзнакою. Крім того, ім’я вихідця з Полтавської області занесено до Книги пошани Військово-морського ліцею. За зразкову поведінку та високі показники у навчанні цінними подарунками нагородженні віце-головний старшина Іван Овчар, віце-старшина 1 статті Сергій Аністрат та ліцеїст Євген Омельяненко. Ритуал і святковий сценарій увібрали в себе також прощання із прапором ліцею, проходження урочистим маршем, музичне привітання від Центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗС України, вручення ліцею книг згідно започаткованій командувачем ВМС ЗС України акції «Книга ліцеїсту», виконання вальсу, колективне фотографування.

Право надати останній дзвінок було надано віце-старшині 1 статті Василю Борисюку разом з дівчинкою у національному вбранні.

Це вже 5-й випуск за роки існування ліцею. Загалом з 2011-го по 2015-й рік навчальний заклад закінчив 171 юнак. У 2014-му році 10 ліцеїстів Військово-морського ліцею (випускний, 11-й клас), які разом з викладачами і частиною вихованців 10-го класу залишили окупований Крим, свої атестати про повну середню освіту та нагрудні знаки ліцеїстів отримали у Київському військовому ліцеї імені Богуна, де після прибуття із Севастополя навчалися кілька місяців.

Довідка. Військово-морський ліцей було відкрито 1 вересня 2009 року у Севастополі.