Зустріч з митцями Національної спілки письменників

Previous Image
Next Image

У Військово-морькому ліцеї  побувала група митців Національної спілки письменників України.  Ліцеїсти мали змогу послухати вірші, уривки з творів у власному виконанні Івана Драча, Василя Василашка, Олександра Гордона, Олександра Косенка і Олексія Микитенка, вести діалоги з майстрами художнього слова.


– Я приїхав раз на рік побачитись з морем, а найкраще, що сьогодні я маю можливість зустрітися із майбутніми  захисниками України, – зазначив в інтерв’ю військовим журналістам поет, драматург, державний і громадський діяч, Герой України Іван Драч.

– Зустрічі з молоддю дають мені силу, наснагу і відчуття всього того, що ми вважаємо майбутнім України, тієї України, якою вона буде, – додав він.

На думку видатного українського письменника, сьогодні слово митця повинно поєднувати душу сучасної молодої людини, яка зі зброєю в руках відстоює незалежність і територіальну цілісність нашої країни, з усім тим, що відбувається у суспільстві.

– І мені завжди дуже болить, коли ми на цій, «великій Україні», не відповідаємо тим героїчним зусиллям, які роблять молоді люди, віддаючи навіть своє життя, – зазначив Іван Драч.

Письменники під час зустрічей щедро ділилися своїми книгами, охоче відгукувалися на прохання підписати автограф і сфотографуватися. Ліцеїсти, які  пишуть вірші отримали компетентні рекомендації і запрошення на творчі вечори письменників.