“Ніхто не забутий,ніщо не забуто”. Річниця визволення Одеси від фашистських загарбників.

Previous Image
Next Image

10 квітня ми будемо відзначати день визволення  міста Одеси від німецько-фашистських загарбників. 11 квітня вшановується Міжнародний день визволення в’язнів з фашистських концтаборів, який встановлено за рішенням Організації Об’єднаних Націй.
На днях до Військово-морського ліцею завітали співробітники бібліотеки №42 , щоб розказати ліцеїстам про події Великої Вітчизняної війни та одночасно підвищити їх рівень національної свідомості .

Вони розповіли майбутнім захисникам Батьківщини про героїчну оборону Одеси в серпні – жовтні 1941 року, про партизанський опір одеситів фашистському режиму під час окупації міста, про важкі бої за визволення міста. Крім того, ліцеїсти затамувавши подих, слухали про так званий “конвеєр смерті” – фашистські концентраційні табори, про мету їх створення, про жахіття перебування в них в’язнів, про знищення людей у цих таборах.

По закінченню зустрічі представники бібліотеки побажали юнакам прочитати книгу про війну, поринути у той страшний час, відчути подих часу, пережити разом з героями книги біль, гнів, відчай, захоплення, почуття любові до всього живого. Всіх ліцеїстів було запрошено відвідати бібліотеку та бібліотечний фонд архіву, де містяться документи, плакати, газети та фотографії того часу. Командування навчального закладу висловило впевненість про успішний початок співпраці бібліотеки та ліцею.