“Козацькі ігри” у Військово-морському ліцеї

Previous Image
Next Image

У Військово-морському ліцеї відбулася історично-спортивна гра «Козацькі ігри», в якій прийняли участь ліцеїсти всіх взводів і учні 7-ої гімназії м.Одеси.  Організаторами гри були вчитель фізкультури Олександр Павліщев, завдуюча бібліотекою Ірина Павліщева ( які були авторами цього пректу ще у 2006 році м.Севастополя) та бібліотекар Світлана Селезько. В” Козацькій ігрі” були включені не тільки спортивні змагання , а й конкурси на знання історії і культури українського козацтва. Спортивні конкурси побудовані на історично достовірних фактах тренувань у козацьких куренях.

Цього року учасникам було запропоновано кросворд на 48 запитань (терміни та особистості, пов’язані з козацтвом), віршовані загадки на знання військової козацької термінології, а серед спортивних конкурсів – кидання колоди, бій на мішках, перенесення «Чайки» через «пороги», стрілянина по «соняшниках», і звісно «похід» за сіллю зі всілякими перешкодами.

До участі у програмі були запрошені наші цивільні друзі – учні 7 гімназії, з якими у ВМЛ вже зїли не один пуд солі.

За результатами” Козацьких ігр” третє місце зайняли учасники 7 гімназії, 2-ге місце зайняли ліцеїсти 1 -го взводу 2-ої роти і 1-ше місце зайли ліцеїсти 2-ої роти 4-го взводу. Призові місця були -кубок та солодощі. Ліцести отримали велике задоволення від проведеної ігри , ще більше згуртувалися і показали свою фізичну силу, швидкість реакції на нестандартне мислення і прийняття швидкого рішення в екстремальних розвагах.

Окрасою програми стали запрошені гості – школа бойового гопаку «Шторм», керівник Олена Каяфа.