Заняття за темою:” Військово-патріотичне виховання підлітків 10-11 класів”

Previous Image
Next Image
Уже стало доброю традицією у Військово-морському ліцеї, в рамках курсів підвищення кваліфікації Одеського інституту вдосконалення вчителів, проводити заняття за темою:” Військово-патріотичне виховання підлітків 10-11 класів”.

На цей раз до ліцею завітали вчителі загальноосвітніх шкіл міста Одеси і Одеської області, які викладають предмет “Захист Вітчизни”. Валерій Деревінський (полковник запасу), який веде даний предмет , ділився досвідом військово-патріотичного виховання ліцеїстів. А поділитися є чим, адже про нього можна сказати -” Віддає своє серце дітям” і не тільки серце, але і весь свій вільний час. Розпочав з витоків- передислокація Військово-морського ліцею з міста Севастополя, як ліцеїстів і так всього особового складу…життя заново.
У своїй професійній діяльності на уроках «Захисту Вітчизни» учитель намагається сформувати у ліцеїстів почуття патріотизму: розвивати любов до Батьківщини, національної самосвідомості й гідності; дбайливо відноситися до рідної мови, культури, традицій; служити на благо рідної країни та її народу.
Для більш якісного викладання предмету “Захист Вітчизни” та військово-патріотичного виховання ліцеїстів на уроках Валерій Деревінський використовує практичні дії зі зброєю (у поєднанні з показовим розбором та збором частин), електронний тир, лазертаг , з допомогою яких проводяться тактичні заняття переміщення на полі бою, дії військових в хімічно-бактеорологічних зонах, дії при лазерній розтяжці мін, що і продемонстрував вчителям на даному заході. Вчителі з великою цікавістю слухали і знайомилися з новітніми технологіями та методами патріотичного виховання в ліцеї. Захід пройшов у змістовній та теплій атмосфері. Вчителі Військово-морського ліцею завжди раді гостям і щиро діляться досвідом. Учителі отримали рекламний матеріал для своїх учнів щодо вступу до Військово-морського ліцею, дізналися про перспективи випускників, адже випускники ліцею вступають до вищих військових навчальних закладів та військових кафедр цивільних інститутів за цыльовим прийомом.