День народження великого Кобзаря

Previous Image
Next Image
УСІМ НАМ ВКУПІ НА ЗЕМЛІ ЄДИНОМИСЛІЄ ПОДАЙ І БРАТОЛЮБІЄ ПОШЛИ…”
(Т.Г.Шевченко).

Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду, нічого не залишаючи по собі. Але є день, що ніколи не минає і завжди в нашій пам’яті-це День народження великого Кобзаря. Ще на початку весни у Військово-морському ліцеї бібліотекар Світлана Селезько підготувала чудову виставку книг з поезією Тараса Шевченка…пізнавально. А сьогодні ліцеїсти зуміли осягнути всю творчість поета, заглибитися у рядки його поетичних творів…погляд крізь час. Учитель української мови Тетяна Яйченя запросила весь особовий склад ліцею в храм Шевченківської поезії і серцем торкнутися Шевченківського слова…читали всі і читали все. Читали з душею, з любов’ю, емоційно і сильно. Живий Шевченко завітав в гості до ліцеїстів( перевтілення Дениса Лисого) . Гучні слова- заповіти поета “І чужому научайтесь і свого не цурайтесь” та “За всі гріхи прийдеться відповідати перед Богом…” зачепили серце кожного з присутніх. Ліцеіст Богдан Лучук щиро виконав пісню” Бандуристе, орле сизий” . Анастасія Куриленко читала вірш “Утоплена”- зіткнення різних почуттів-боляче. А ще гордо різними мовами прозвучав Шевченків “Заповіт” .
Гість заходу Юлія Юрдакавушан читала Заповіт турецькою мовою, учитель Анна Закликовська- польською , ліцеісти – англійською та німецькою. Дякуємо щиро учителям Альоні Остаповій, Тетяні Ветлинській за прекрасні поезіі, які прозвучали у виконанні іхніх вихованців. Спостерігаючи за таким чудовим заходом, слухаючи пророчі слова великого Кобзаря, ще і ще раз переконуємося в думці про те, що хлопчаки , які мають таке відкрите серце і такі таланти, просто приречені на кращу долю, на щасливе майбутнє. Аби тільки ми жили за Шевченком!
Дякуємо Тетяні Яйчені за цей прекрасний дотик до Вічного. Нехай у наших душах ніколи не перестає палати вогонь любові до рідної мови, до свого народу, до України.