Відродження українського флоту починається з відродження корабельного лісу

Previous Image
Next Image

«Відродження українського флоту починається з відродження корабельного лісу», що проводилася в рамках першої науково-дослідницької експедиції «Від «із варягів у греки» княжих часів до сучасної морської України». Акцію організувала Громадська організація «Асоціація ветеранів Військово-Морських Сил України», яку очолює командувач Військово-Морських Сил України 2014-2016 років віце-адмірал Сергій Гайдук та за сприяння Олевської міської ради.

Поблизу Олевська зростав корабельний ліс, з якого із прадавніх часів будували свої човни місцеві майстри. Це був один із легендарних шляхів «із варягів у греки». Але за останні роки Олевські ліси нещадно знищувалися. І ось вперше, за часів незалежності України, 6 квітня 2019 року, садять корабельний ліс – там, де він зростав тисячі років потому.

В акції, окрім ліцеїстів, взяли участь представники громади міста Олевська, ліцеїсти Київського військового ліцею, учасники АТО, ветерани та дієві військовослужбовці національного флоту. Акцію підтримали ще дуже багато цікавих і відомих особистостей.

За час перебування у Києві, вихованці ліцею поспілкувалися в дружній атмосфері з генерал-майором Ігорем Гордійчуком, який очолює Київський військовий ліцей ім. І.Богуна, позмагалися з учасниками акції , в тому числі і адміралом Сергієм Гайдуком, в міні-футболі, побували на концерті зірок. української естради (Олеський ЦХЕТУМ), у. міському краєзнавчому музеї і на виставці суден-реплік.

До потрібної і дуже важливої справи долучилися ліцеїсти Військово-морського ліцею. Ліс — це « зелені легені планети» . То ж нехай праця всіх, хто висаджував цей корабельний ліс, буде увінчана успіхами, Божою допомогою і вдячністю природи.