Екскурсія ліцеїстів до Холодного Яру

Previous Image
Next Image

Ліцеїсти Військово-морського ліцею здійснили цікаву екскурсію до Холодного Яру. Неймовірне місце сили, з надзвичайно красивими ландшафтами , з багатою історією, містичне, загадкове. Прямуючи у Холодний Яр, заїхали і до гетьманської столиці Богдана Хмельницького – міста Чигирин. Вихованці побували на Замковій горі, де встановлено пам’ятник славетному атаману Хмельницькому і відвідали його резиденцію та музей з майже двома тисячами експонатів. А вже стартуючи звідти, об’їхали і увесь однойменний Національний історико-культурний заповідник.

У Холодному Яру ліцеїсти Військово-морського ліцею разом з ліцеїстами Київського ліцею імені Івана Богуна та курсантами інституту Військово-Морських Сил були присутні на відкритті пам’ятника 272-ом загиблим військовослужбовцям у війні з росією 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Підрозділи бригади брали участь у найзапекліших боях війни, включно з боями під Іловайськом, у Донецькому аеропорту та Пісках. У травні 2018 року 93-ій бригаді було присвоєно почесне найменування «Холодний Яр». Пізніше вихованці побували на ярмарці і запаслися пам’ятними сувенірами.

Після виснажливого, але захопливого походу на хлопців чекав смачний справжній куліш та розповіді козаків. Юні послідовники козацької справи отримали настанову бути справжніми українцями: розмовляти українською, вчити історію України і з гідністю відстоювати землі своєї Батьківщини.