Останній дзвінок, останній вальс на подвір’ї Військово-морського ліцею – уже вдев’яте!

Previous Image
Next Image

Цей особливий неповторний час,
Коли дитинство з юністю у парі
Танцює з вами ніжний і останній вальс
Вальс з дорогими серцю вчителями…

Останній дзвінок, останній вальс на подвір’ї Військово-морського ліцею – уже вдев’яте! Сьогодні ліцей випускає 71 вихованця у доросле життя. Ліцеїсти радісні і, водночас, сумні. Переживають незвичне душі поєднання: біль розлуки і світлі надії, сум прощання і радість зустрічі з майбутнім. З усіх куточків України до ліцею поспішали батьки, рідні, друзі, волонтери, священнослужителі, представники командування флоту.

Сьогодні слова настанови для ліцеїстів прозвучали від начальника штабу – першого заступника командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Андрія Тарасова. Хвилиною мовчання вшанували всіх захисників України, які віддали своє життя у війні з росією. Хвилюючі моменти отримання атестатів про освіту, нагрудні знаки та ритуал прощання з Бойовим Прапором ліцею, який привезли з Севастополя…святиня.
Останній вальс з учителями, благословення від священнослужителів, останній дзвінок і останнє проходження строєм зі своїми командирами-наставниками по ліцейському плацу…таке не забувається ніколи.

У Військово-морському ліцею завжди пам’ятають про ліцеїстів усіх років випуску, пам’ятають і про Андрія Драча і Богдана Небилицю, які вже шостий місяць перебувають у російському полоні…Ви не забуті, ми вас чекаємо!
Прямо на подвір’ї ліцею, у затишному куточку, учитель Тетяна Яйченя разом із ліцеїстами підготувала задушевний концерт – прощання, бо «в шкільне подвір’я весни повертають, дитинство лиш не вернеться назад».

Напутні слова від начальника ліцею капітана 1-го рангу Віктора Шмигановського …щиро і по-батьківськи. Теплі материнські слова подяки учителям і всьому колективу Військово-морського ліцею…приємно.

Прощання вчителів із своїми вихованцями і в подарунок вишиті сорочки, як оберіг на щастя і добру долю.

Хай доля ваша, випускники, буде чистою і величною, на шляху життєвому буде багато добрих людей. Будьте завжди справжніми і чесними, вірними своїй справі і своїм ідеалам. Любіть свою землю, свою матір і пам’ятайте стежину до ліцею, де Вас завжди чекають.