Ліцеїсти на навчально-польових заняттях

Previous Image
Next Image

У ліцеїстів 1-ої роти розпочалися навчально-польові заняття, які вони завжди очікують з нетерпінням. Тут вихованці ліцею застосовують всі набуті знання на практиці.

Перший день розпочався з морської підготовки, де ліцеїсти в’язали морські вузли і управляли шлюпкою ЯЛ-6…справжні моряки. Також показали свою майстерність під час вогневої підготовки. Хлопці тренувалися у виконанні вправ навчальних стрільб зі стрілецької зброї. Під час таких занять ліцеїсти розвивають фізичну силу, витривалість та мужність.

Протягом наступного дня на базі Навчального центру ВМС ліцеїсти тренувалися на спеціальних тренажерах. Під час навчання на тренажері «Боротьба за живучість» хлопці в реалістичних умовах проводили відпрацювання дій екіпажу по ліквідації пожеж, аварій трубопроводів, пробоїн корпусу та виходу із затопленого відсіку корабля. Інструктор з пожежної безпеки провів з ліцеїстами тренування по одяганню кисневих балонів та захисних масок, у випадку пожежі.

Знання, набуті під час таких навчань, “за плечима не носити”…для майбутньої професії військових моряків ще як знадобляться.

В останній день практики ліцеїсти вирушили на полігон. Ось де можна себе випробувати, як справжнього військового і відчути плече товариша… одна команда. Стрільба із стрілецької зброї, проходження смуги перешкод – нелегко, але ніхто із хлопців не скаржиться на труднощі і відпрацьовують всі елементи із великим бажанням.

Польовий вихід допоміг ліцеїстам здружитися і стати однією дружньою сім’єю, а головне усвідомити свій професійний вибір.