Участь у European Union Military Secondary Schools Forum

Previous Image
Next Image

У жовтні минулого року Військово-морський ліцей імені віце-адмірала Володимира БЕЗКОРОВАЙНОГО вперше взяв участь у Міжнародній конференції начальників військових ліцеїв країн Європи, яка проходила в Румунії (місто Крайова) у військовому ліцеї імені Тудора Владіміреску.

Сьогодні на запрошення European Security and Defence College (Брюсель) ВМЛ приєднався до Форуму у форматі відеоконфереції та презентував флотський навчальний заклад, шлях його становлення та історію розвитку. У Форумі взяли участь представники понад 20 військових ліцеїв Європейського Союзу та країн-партнерів. Під час Форуму координатори разом із членами та кандидатами обговорювали подальшу співпрацю та партнерство через проведення Європейської Олімпіади у вигляді написання есе. Одночасно затвердили умови написання, критерії оцінювання, заохочення. Ліцей представляли начальник ліцею капітан 1 рангу Віктор ШМИГАНОВСЬКИЙ, заступник начальника ліцею з навчальної роботи капітан 2 рангу Сергій ПЛЕХУН, учителі англійської мови Тетяна ВЕТЛИНСЬКА та Іванна ДІДУХ, ліцеїсти Станіслав ТЄРЄНТЬЄВ і Владислав КІРШТА. Віктор ШМИГАНОВСЬКИЙ наголосив, що Військово-морський ліцей має велику гуманітарну місію піклування про дітей-сиріт, дітей учасників бойових дій та дітей з тимчасово окупованих територій. Основним завданням ліцею є підготовка вихованців до подальшої військової служби.

Наступна зустріч запланована на листопад в Брюселі, де відбудеться святкування 15-ї річниці заснування European Security and Defence College. Це ще один великий крок ліцею вперед до імплементації Європейських цінностей та інтеграції України в ЄС.