Присягу двічі не дають!

Previous Image
Next Image

«У цей пам’ятний день перед усім українським народом, перед своїми батьками, всім найсвятішим і найдорожчим, святою землею нашою українською – від берегів Чорного моря, колиски військових моряків…КЛЯНЕМОСЬ!…»

Ліцеїст Артем МОРОЗ кожне слово клятви вимовляв, ніби чеканив на граніті, адже цього року клятва була особливою…в Україні війна. І Артем, як син військовослужбовця і учасника бойових дій, розумів всю відповідальність цієї клятви.

Сьогодні 88 хлопців та дівчат поклялися перед Україною, перед своїми близькими та друзями, перед небом, з якого мовчки спостерігали тисячі очей Героїв – янголів, завжди боронити свою землю так, як боронили її наші українці впродовж століть і зараз боронять наші захисники від рашистської навали.

Серед них – 40 синів і дочок учасників бойових дій. Ліцейська родина повниться! На клятву до ліцейської родини завітав наш випускник 2017 року – лейтенант Віктор КОРДОН, який уже нагороджений медаллю «Захисник України» і приймав участь у звільненні Лиману. Незважаючи на травмування ніг, Віктор відпросився з госпіталю до ліцейської родини. Наш Герой! Начальник ліцею капітан 1 рангу Віктор ШМИГАНОВСЬКИЙ тепло привітав ліцеїстів з важливим Днем у їхньому житті і побажав бути гідними цього високого звання «Ліцеїст».

До привітання долучився представник командування Повітряних Сил ЗС України полковник Олександр ЗЕЛЕНЬКО, який подякував хлопцям і дівчатам за їхній вибір. Промова була сильна і емоційна, правду про війну потрібно знати…уже ліцеїсти! Мама вихованця ліцею Віта ЧЕБЕРЕНЧИК від усіх батьків благословила всіх синів і дочок в успішну самостійну дорогу. Як годиться в Україні матері спекли і привезли для благословіння короваї. Ліцеїстам вручили погони «віце-старшин» та нагрудний знак «Хрест ліцеїста», що вже стало доброю і красивою традицією в нашому ліцеї.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували полеглих Героїв, серед яких і наші випускники. Проходження маршем під музичний супровід оркестру, спільне фото і патріотичний чудовий концерт від Центру військово-музичного оркестру Повітряних Сил ЗС України.

Дякуємо, тобі Матінко Божа, за чудовий сонячний день і за життя, яке ти дарувала кожному з нас. Божої опіки вам, добрих знань і безмежної любові до України, дорогі наші ліцеїсти. Віримо у кожного із вас і впевнені, що ви станете гідними офіцерами і захисниками української землі!

Боротьба триває!
Слава нації!
Смерть ворогам!
Перемоги Україні!