За крок до дорослого життя

Previous Image
Next Image

Найважча професія — бути людиною
( Хосе Марті)
Два роки наші одинадцятикласники перебувають в екстремальних навчальних умовах. Спочатку на дистанційне навчання пішли через ковід, а в лютому розпочалася повномасштабна російська агресія проти України. Ліцеїстів розкидало по всьому світу, разом з усіма освітянами ми берегли дітей від війни, але продовжували їх навчати і виховувати, де б вони не знаходились. На щастя, наші юнаки й дівчата отримали змогу повернутися в рідні стіни ліцею. Адже зовсім скоро випуск і подальше самовизначення з професійною стежиною. Дуже приємно, що більшість майбутніх випускників не лякають сучасні виклики і труднощі і вони збираються пов’язати своє життя з військовою справою, захистом Батьківщини.

Вихователь Роман ЮРЧИЛО організував ліцеїстам ознайомчу екскурсію до Військової Академії м.Одеси. Хлопці і дівчата відвідали кафедру ракетно – артилерійського озброєння, де познайомилися зі справжніми фахівцями своєї справи. Військові знайомили ліцеїстів із новими зразками озброєння, з їхніми характеристиками, будовою. На практиці показували, як працює дана техніка і для чого призначена. Але найголовніше в цій справі – це підготовлений особовий склад.

На завершення екскурсії завітали до музею, де почули дивовижні історії з далекого минулого, дізналися про цікаві моменти досягнень курсантів академії і…згадали випускників, які віддали своє життя у боротьбі з ворогом.

Випускником Академії є і Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій ЗАЛУЖНИЙ!
От така кузня ця Академія!

Ми щиро вдячні ВСІМ, хто в цей час ділився своїми досвідом і умінням з нашими хлопцями та дівчатами. Вдячні курсанту, який весь час був гідом наших ліцеїстів і терпеливо відповідав на всі запитання.

Цей час був проведений з великою користю для вихованців ліцею, щоб глибше зрозуміти, що таке військова справа і на скільки вона важлива в сьогоденні. Треба було бачити ці зосереджені обличчя з допитливими очима і роями думок в голові. Хорошу зміну майбутніх військових виховує наш ліцей. Один із ліцеїстів втратив батька на цій війні Не зламався, у строю з товаришами.
Найкраща НАЦІЯ і найсильніша АРМІЯ світу!