День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Один на всіх є біль… одні є шрами,
Війну переживемо разом ми…
Закрийте небо, люди, молитвами,
Закрийте небо, Ангели, крильми!
Павліна Кібіт
8 травня Україна відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
В ці дні ми згадуємо і вшановуємо подвиг Воїнів-визволителів рідної землі і всієї Європи від гітлерівців та їх поплічників. Після завершення цього кривавого протистояння, цивілізований світ був переконаний, що людство ніколи не допустить нової війни. Здавалося , що уроки двох світових воєн вивчені і засвоєні, що усім народам вистачить місця на Богом даній землі, а конфлікти можна буде вирішувати мирним шляхом. Однак, за стінами Кремля налився кров’ю і жадобою загарбати чужі землі новий диктатор. Війна – основа його режиму. Подвиги дідів і прадідів, які боролися з нацизмом, сьогодні продовжують їхні внуки і правнуки, які боряться з рашизмом. Вшановуючи пам’ять героїв попередніх поколінь, ми також висловлюємо сердечну подяку кожному, хто проявляє героїзм, справжній український дух під час захисту свободи, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави у війні з російським окупантом.
На жаль, гинуть найкращі сини і дочки України, демонструючи в бою потужну силу духу, незламність в спротиві ворогам, мужність і стійкість та безмежну любов до своєї землі. Кров кожного українця, який загинув у цій страшній війні, напоїть міцне коріння прийдешніх поколінь – вільних і гідних, вірних і справжніх людей.Найвищий подвиг – віддати життя за свою Батьківщину і її щасливе майбутнє. Хай же буде людська пам’ять вічною, а серця – вдячними.
Усім друзям нашої ліцейської родини бажаємо мирного неба, міцного здоров’я, добра і любові, витримки і мудрості та твердої віри в Перемогу України.
Слава українському солдату наймужнішого війська в Європі!
Слава Україні!
З найтеплішими привітаннями та подякою командування і особовий склад Військово-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира БЕЗКОРОВАЙНОГО.