Зустріч з Героєм!

Previous Image
Next Image

В розхристаному війною часі найбільше врізаються в пам’ять героїчні подвиги наших мужніх і сильних Воїнів. Зустрічі з такими Героями укріплюють наш дух, дають нам надію і зміцнюють нашу віру у перемогу!
Тепла та зворушлива зустріч відбулася у стінах нашого ліцею з командиром роти морської піхоти Максимом МІШУСТІНИМ.

Максим з родини військових, але свій життєвий шлях він вирішив присвятити далеко не військовій справі, а музиці і сцені. До широкомасштабної війни одеський юнак був професійним музикантом (бас-гітара) гурту «Колір». Окрім занять музикою, Максим 10 років працював інструктором зі стрибків з парашутом.

Все змінилося 24.02.2022 року…

Рюкзак, військомат, снайперська школа і…командир роти морської піхоти ( в підпорядкуванні -140 воїнів). На бойових позиціях важлива подія для кожного воїна – вручення берету морського піхотинця. Цю святиню, здобуту потом і кров’ю, Максим ( позивний ,, Вітер”) особливо шанує. Він розповідав про звільнення Херсону, про воєнні будні, згадував побратимську дружбу і про те, як разом з добровольцями-білорусами, воювали проти русні.

А зараз… мріє повернутися на фронт. Під час бою офіцер отримав важке поранення в голову, переніс багато операцій і тиждень перебував у комі. Довга реабілітація, але незламна сила духу, велика жага до життя і виснажливі фізичні вправи підняли Максима на ноги. І, як пам’ять про бій – 2 осколки в тілі на все життя.

«Мрія одна – Перемога! І, щоб Україна стала крутою Європейською країною. Потрібно вивчати історію своєї країни і пам’ятати, що Україна розпочинається із нас», – на завершення сказав офіцер. Молодий, мужній і стійкий Воїн з красивою посмішкою. Максим не раз дивився смерті в очі і знає ціну життя.

Відразу після його розповіді злетіли в гору десятки рук ліцеїстів, які хотіли задати питання. Майже у кожного із присутніх є рідні – військовослужбовці, а хтось встиг пізнати гіркоту втрат на війні, тому особливо цікавилися міркуваннями Максима про подальший хід подій, постачанням зброї від партнерів та її ефективності, життям бійців на передовій.

На світлину з Героєм- черги)!

І подумалось, що у нас неймовірні люди, творять сьогоденну історію нації, рятують життя, навіть ціною власного. Наша задача – зробити так, щоб захисники відчували нашу вдячність, повертаючись додому після поранень, служби та всіх тих жорстоких випробувань, які вони пройшли заради України.