Військово-патріотичне виховання підлітків Одеси у Військово-морському ліцею

Previous Image
Next Image

Вчора, у рамках курсів підвищення кваліфікації Одеського інституту вдосконалення вчителів, у Військово-морському ліцеї учитель предмету «Захисту Вітчизни» Валерій Деревінський (полковник запасу) провів для учителів загальноосвітніх шкіл міста Одеси і Одеської області, які читають цю дисципліну заняття на тему: «Військово-патріотичне виховання підлітків».

Захід проходив у змістовній та теплій атмосфері. Під час заняття учитель ділився досвідом військово-патріотичного виховання ліцеїстів, доводив нову програму з дисципліни «Захист Вітчизни» з військової психології, розвідки і зв’язку та демонстрував фільм з тактичної підготовки ліцеїстів на полігоні у Миколаєві.

А вже сьогодні до ліцею завітали учні 92-ої загальноосвітньої школи міста Одеси, для яких Валерій Деревінський провів практичні заняття. За дітьми спостерігали і набиралися досвіду вчителі з дисципліни «Захист Вітчизни». Учні разом із ліцеїстами в ролі наставників з великим захопленням і ентузіазмом розбирали і збирали автомат, пістолет Макарова, стріляли у тирі, випробовували себе в тактичній грі «Лазертаг» та «Страйкбол»…градус емоцій не виміряти!. Задача тактичної гри виконана – прапор ВМС знайдено і вручено переможцю. Ліцеїсти і школярі здружилися та стали однією командою. Захоплююче.

Учителі отримали рекламний матеріал для своїх учнів щодо вступу до Військово-морського ліцею, дізналися про перспективи випускників, адже випускники ліцею вступають до вищих військових навчальних закладів та військових кафедр цивільних інститутів за цільовим прийомом.