“Козацькі ігри” в ліцеї

Previous Image
Next Image

Ожили сьогодні давні українські традиції на подвір’ї Військово-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного, завитав у повітрі дух козацький і зійшлися козаки 1-ої і 2-ої роти на «Козацькі ігри», які ще до анексії Криму в Севастополі започаткувала родина Павліщевих – Олександр, Ірина і їхня дочка Наталя. Тож цього року і «Козацькі ігри» вирішили проводити по родинному, у дружній ліцейській сім’ї.

Вікриття змагань розпочалося із виконання Державного гімну України, теплих слів привітання Ірини Павліщевої та настанови капітана 2 рангу Сергія Плехуна.
Завжди у «Козацьких іграх» приймали участь хлопці, бо це є ігри козаків, але тепер у ліцеї навчаються дівчата, то є і берегиня). Берегиня – це та, яка завжди вірно чекала на свого коханого, коли він повернеться до рідної домівки.

Ліцеїсти, як справжні нащадки козаків, змагалися у своїй силі, спритності, винахідливості, кмітливості. Впродовж трьох годин на плацу ліцею відбувалося щось неймовірне. Як каже народне прислів’я: – Козак як птах – знявся і полетів. Так і ліцеїсти, як ті птахи, літали по плацу, випробовуючи себе то в стрільбі з гвинтівки, то в стрільбі із луку, мірялися силою в перетягуванні канату, а ще носили в ложках сіль…нелегко), ой нелегко. Найрозумніші козаки змагалися в інтелектуальному конкурсі, який проводила Світлана Селезько. Берегиня мудрості, яка знає ВСЕ, розкаже про минуле і привідкриє двері у майбутнє… бібліотекар ліцею. А ще кидали колоду і билися на мішках… без синців). Кожен конкурс був по-своєму цікавий і оригінальний. Приємно було спостерігати, як горіли вогники в очах учасників команд, як підтримували один одного…справжня родина. Жага до перемоги переповнювала серця хлопчаків. На втомлених і щасливих учасників чекав гарячий і смачний куліш, який готували на вогнищі в казанках козаки і козачки. Цямкання і тонкий аромат кулішу розносилися по всьому району … збіглися всі продавці шаурми).

Усі конкурси оцінювало кваліфіковане журі, адже не перший рік… 13 поспіль! Обрати найкращу команду було важко, але «де є бої, там є герої»…Є і в ліцеї герої. Всім щира дяка за прекрасний захід, за козацьку атмосферу. Кращих нагородили кубками, грамотами і запашним короваєм.

Шануймо героїчну історію нашого великого народу, шануймо і бережім нашу землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист – це найперший обов’язок наших майбутніх захисників.