Участь ліцейської яхти “Меркурій” у ювілейній ХХ Всеукраїнській вітрильній регаті «Кубок портів Чорного моря»

Previous Image
Next Image

3-8 липня 2020 року Одеська обласна федерація вітрильного спорту провела ювілейну, ХХ Всеукраїнську вітрильну регату «Кубок портів Чорного моря», приурочену Дню флоту України. «Кубок портів Чорного моря» – одна з найбільших парусних регат на Чорному морі. В регаті взяли участь 31 крейсерська яхта і 170 спортсменів .

Завдячуючи підтримці ідеї розвитку вітрильного спорту у Військово-морському ліцею імені віце-адмірала Володимира БЕЗКОРОВАЙНОГО начальника капітана 1 рангу Віктора ШМИГАНОВСЬКОГО та Голови наглядової ради ліцею, волонтера з 2014 року Олександра СИВАКА, ліцейська яхта « Меркурій» приєдналася до вітрильної регати.

Уже вдруге, під проводом капітана – учителя фізичної культури та морської практики, майстра спорту Олександра ПАВЛІЩЕВА яхта ліцею бере участь у регаті. За 4 дні пройшли 7 перегонів різної дальності. Екіпаж яхти, до складу якого увійшли ліцеїсти Іван ШЕВЧУК , Ярослав ГАЙДАРЛИ, Ілля ТРУХІН, випускник ліцею капітан-лейтенант Назар ВЕРЕМЧУК (ще в Севастополі вперше ступив на борт вітрильника) та військовослужбовці ВМС України, боровся зі справжніми майстрами вітрильної справи… було нелегко.

Моряки ліцейської регати проявили справжню майстерність та вправність і в результаті яхта «Меркурій» у своїй групі посіла 3 призове місце, хоча двічі приходила до фінішу другою.

Такі результати свідчать, що на яхті досвідчені « морські вовки», які вміло передають досвід майбутнім морякам і морським офіцерам.. гідну зміну готує ліцейська кузня. Нагородження медалями і кубками відбулося.

Вітаємо переможців!