Морська практика

Previous Image
Next Image

Коли бачиш, як прокидається сонце, як м’яко потягується вода, мружачись від перших променів, чуєш крики чайок, розумієш, що вибір майбутньої професії, пов’язаної з морем, зроблено вірно – військово- морський офіцер. Ох і цікавим сьогодні видався день у ліцеїстів 4-го взводу, 1-ої роти – опанування веслами на шлюпці ЯЛ-6. Практичне відпрацювання елементів проходило прямо в морі під керівництвом учителя «Морської підготовки» Олександра ПАВЛІЩЕВА. Спочатку інструктаж на березі, а потім зустріч з живим безкраєм морем … від емоцій сонце вийшло із-за хмар. Посміхалося!

Спокійно, терпеливо, зрозуміло, повторюючи деякі елементи декілька раз, навчав ліцеїстів великої морської справи у морі…справжній капітан.

Хлопці і дівчата вправно веслували, ловили кожне слово учителя і відчували потужну підтримку командира взводу капітана Рустама ВІТЯЗЯ, який стояв на березі і радів успіхам його вихованців.

Ліцеїсти опановували сьогодні не тільки фізичні, але й психологічні якості – товариськість, вміння працювати в команді, суворо виконувати команди капітана шлюпки, що теж є важливим фактором у подальшій професії.

Найвища оцінка учителя – похвала і відмітка всьому взводу «12». Це дорогого варте від Олександра ПАВЛІЩЕВА. Практика завершена, але знання і емоції вічні!