Візит до ліцеїстів доктора історичних наук Олександра МУЗИЧКО

Previous Image
Next Image

Здавалося, що тільки розпочалися іспити у вступників до нашого ліцею, а сьогодні – уже ліцеїсти. Ліцейська родина повниться! І зразу ж з порогу розпочалося виховання майбутніх захисників. В гості до ліцею завітав доктор історичних наук Олександр МУЗИЧКО з керівником Одеського обласного центру патріотичного виховання та організації дозвілля дітей і молоді Наталею МИХАЙЛЕНКО. Історія нашої держави складна і багатогранна. Одним з найважливіших її аспектів є формування знань про роль видатних діячів у процесі розвитку України, як морської держави, таких як, контр-адмірал Михайло ОСТРОГРАДСЬКИЙ, контр-адмірал Михайло БІЛІНСЬКИЙ, видатний українець Ярослав ОКУНЕВСЬКИЙ та інші представники яскравої плеяди мореплавців. Дуже важливих історичних віх і постатей торкнувся у своїй розповіді ліцеїстам Олександр МУЗИЧКО. Також історик наголосив, що питання незалежності та ідентичності є надважливими. Агресор вбиває не лише наших людей, нищить не лише наші міста і села, але й нівечить культуру, мистецтво, слово. Тому армія, мова і віра – національна безпека країни!

Наталія МИХАЙЛЕНКО – учасник подій Одеського і Київського Євромайдану. Пані Наталія розповіла про заходи, які проводить їхній Центр – це і зустрічі з учасниками російсько-української війни та відомими людьми, семінари з тактичної медицини, поетичні читання в бібліотеці Грушевського та багато важливих заходів для теперішньої молоді.

І головні постулати від Наталії МИХАЙЛЕНКО – ніколи не здаватися, плекати мову, вчити історію і нести себе з гордістю, ми – українці!

І як же не завітати до ліцейської бібліотеки, де зібрано кращі українські і зарубіжні книги – все для ліцеїстів. Гостинно гостей зустріла бібліотекар Світлана СЕЛЕЗЬКО, яка у своєму світі книг, як дельфін у морі.

Щиро дякуємо нашим дорогим гостям за візит до наших хлопців і дівчат, за цікаві і змістовні розповіді, за позицію.

Перші зерна на ниві вивчення історії України в ліцеї – посіяно!