Завчасно стали дорослими: першокурсники нашого ліцею склали клятву ліцеїста

Previous Image
Next Image

Ранкова прохолода осені присіла спочити на сходах ліцею, відкриваєш ліцейські двері і відчуваєш, як за тобою вслід вкочується велике сонце тепла і любові радісних зустрічей ліцеїстів з батьками, рідними, друзями та добрими і щирими людьми, які завітали на наше свято.
У вихованців ліцею КЛЯТВА!

Дівчата і хлопці клянуться на вірність українському народові.
Днями раніше частина хлопців і дівчат дали клятву у місті Києві. Захід відбувся в присутності президента України Володимира Зеленського, Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, Воїнів-Захисників та керівників сектору оборони…тож ділилися своїми враженнями – було цікаво, але вдома краще).

Ліцейський шлях більшість хлопців та дівчат вибрали не випадково. Серед ліцеїстів багато дітей, батьки яких є учасниками російсько – української війни. І от сьогодні на урочисту подію до своїх дочок і синів приїхали батьки прямо з фронту. Хіба є що дорожче на світі, ніж обійняти свою дитину і бути поряд у такий відповідальний момент? Мужні чоловіки теж плачуть і нині той випадок. Навколо було розлито стільки людського тепла і любові, що було всім від цього відчуття затишно і спокійно.

Привітати вихованців ліцею приїхав начальник штабу – заступник командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України віцеадмірал Андрій Тарасов та військовий капелан отець Олександр Смеречинський. З особливою місією приїхали на цей урочистий захід Заступниця Голови ВРУ Олена Кондратюк, радник з міжнародних питань Заступниці Голови ВРУ, Надзвичайний і Повноважний Посол України кандидат юридичних наук Олександр Міщенко та представники латвійських благодійних фондів Рута Діаманте, Оксана Січко, Уілдіс Бікіс, Богдан Тимків, ам Хотинцьс Гіртс, Пумпішс Харальд та Вітоліньш Марціш. Латвія – наш добрий друг і союзник, який з самого початку війни підтримує Україну в боротьбі з російським агресором. Латвійські благодійники привезли подарунки, які вкрай важливі для хлопців та дівчат – цікаві та необхідні для всебічного розвитку особистості книги, спальні мішки, сухпайки ( для мандрів), різні смаколики, окопні свічки і, як символ боротьби проти ворога – традиційний латвійський хліб. Від наступного дарунка аж дух перехопило – два великих красивих автобуси для потреб ліцею. Це також щедрий дарунок від наших латвійських друзів. Дякуємо, дорога латвійська родино, за те, що Ви не втомлюєтеся допомагати нашій Україні (з початку війни 52 поїздки в Україну з гуманітарною допомогою). Дай Бог Вам з роси і води, здоров’я та мирне і щасливе життя. Низький уклін Вам і Вашій країні за допомогу і велике серце. Дякуємо і Олені Кондратюк та Олександру Міщенко за сприяння в необхідній допомозі ліцею. Кажуть, що коли добром ділитися, то воно множиться. Нехай у Ваших родинах, пані Олено і пане Олександре, множиться все те, що називається ЩАСТЯМ.

Нашим гостям про ліцей відомо ще з 2014 року, знають, що і весь ліцейський склад передислоковано з Криму, тому цікаво було поспілкуватися з ліцейською родиною. Розмови довго точилися у похилій аудиторії, в довгих коридорах і кубриках. Не оминули наші гості і бібліотеку, в якій завжди гостинно зустрічають Ірина Павліщева і Світлана Селезько. В цьому храмі книг є чим здивувати! Наповненість книгами світових авторів справила на наших друзів неабияке враження. Поспілкувалися з вчительським колективом і військовими медиками, розпитували про потреби і допомогу. Заглянули в бомбосховище. І в цьому питанні є свої плани.Безпека дітей – найголовніше в час війни.

Слова вдячності від начальника ліцею капітана 1 рангу Віктора ШМИГАНОВСЬКОГО і шеврони ліцею напам’ять дорогим гостям.

Ліцейська родина повниться!
Нашим першокурсникам – ліцеїстам бажаємо здоров’я, успішного навчання та мирного майбутнього. Наша гідна зміно, будьте завжди вірними народу України та словам клятви Ліцеїста!

Неймовірні емоції і присмак людського тепла та впевненості у нашій перемозі залишили добрі люди своєю присутністю та щедрістю своєї душі.
Так хочеться перемоги і миру для України!