“Гіркий полин війни”-захід до 72-річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Previous Image
Next Image

Час замри і озирнися в минуле. Озирнися на тих, кого зараз немає, хто з каменя дивиться на нас з висоти своїх пам’ятників, на тих, що полягли на полі бою, закатованих у фашистських концтаборах, спалених, повішених, знищених, але не скорених. Зупинись — постій мовчки — згадай…

“Гіркий полин війни” – захід, який підготувала вчитель Альона Остапова, присвячений подіям другої світової війни.
……. картини змінювалися. як калейдоскоп… Бачимо хлопців , які слухають плеєр , ро змовляють по мобільному телефону випадково знаходять воєнний лист трикутником , якому більше 73 роки…це лист ще зовсім юного хлопчака, який освідчувався дівчині в коханні і вірив в прекрасне майбутнє, але….не судилося…і не йому одному…лунають пісні воєнних років. . На фоні пісні Оксани Білозір “Чорна квітка” один за одним виникають кадри жінок із долею воєнних вдів…плачем згорьованих жінок, які втратили в страшній війні своїх синів.

Душевним виконанням своїх пісень торкнувся душ всіх присутніх капітан 3 рангу і учасник бойових дій Святослав Ветлинський. Ліцеїст Володя Дзига прочитав реп ” Я не хотів”…А ще були танці…танці з того далекого випускного…,який так і не вдалося дотанцювати…Ліцеїсти танцювали з дівчатами сьомої української гімназії. .Дякуємо вчительці сьомої гімназії Євгенії Атроховій за прекрасних вихованок. Лунало ще багато пісень, віршів..і споминів .. Хвилина мовчання!

Начальник ліцею капітан 1 рангу Віктор Шмигановський побажав ліцеїстам бути гідними нащадками тих, які полягли захищаючи українську землю, любити свою Батьківщину і в майбутньму бути справжніми захисниками своєї країни.

Пам’ять… Вона не має початку і не має кінця. Ще й досі чекають запізнілих листів з фронту матері, що не повірили похоронці, наречені, сестри, дружини, а сини стали старшими від своїх батьків.

Але на жаль …в Україні знову війна! Дуже хочеться, щоб вона якнайшвидше закінчилася нашою Перемогою,і щоб наші хлопчаки доКохали, доТанцювали і доЖили за тих, кому це не вдалося.
І Дай нам, Боже, жити вільним життям.

Дай кращу долю нашому народу, Дай нам єдність, мир і спокій.