Ліцеїсти склали клятву на вірність Батьківщині

Previous Image
Next Image

Ой Україно, ти люба ненько,
Тобі вірненько присягнем…
За Україну, за її волю,
За честь і славу, за народ!
У ліцеїстів Військово-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира БЕЗКОРОВАЙНОГО сьогодні особливий день зрілості і відповідальності. У свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Козацтва та День захисника України, біля пам’ятника великому Кобзарю, хлопці та дівчата склали клятву на вірність Батьківщині. Більшість вихованців ліцею у майбутньому присвятить своє життя служінню Батьківщині.

А якщо зважити, що серед ліцеїстів більше 35 ліцеїстів – це діти, батьки яких є учасниками бойових дій на Сході, то вони свідомо обрали цей же шлях. На церемонії посвяти хлопців і дівчат привітав начальник штабу — заступник командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Андрій ТАРАСОВ. Щира молитва та благословення майбутнім захисникам від священників Олександра СМЕРЕЧИНСЬКОГО і Василя ВИРОЗУБА. Батьків переповнювало почуття гордості, радості і хвилювання за своїх дітей. Як же вони швидко ростуть! Хвилина мовчання за тих воїнів, які пішли у засвіти, боронячи Україну… пам’ять про їхні подвиги – безсмертна!

А уже в стінах рідного ліцею під керівництвом начальника капітана 1 рангу Віктора ШМИГАНОВСЬКОГО відбулося вручення значків ліцеїстів і грамот особовому складу. Ліцеїстів привітав депутат Вінницької міської ради Володимир САВЕЛЬЄВ і вручив подяки та грошові премії кращим військовослужбовцям ліцею. До ліцею завітав наш друг і ветеран морської піхоти Іван Трохимович КУЛІБАБА — один з тих, хто пройшов війну з початку і до кінця, залишився в живих та святкував перемогу над нацистами. Сьогодні йому Бог дарує 100 років життя. Вітаємо! Віце-адмірал Андрій ТАРАСОВ подарував морському піхотинцю картину (звичайно з морем), а капітан 1 рангу Віктор ШМИГАНОВСЬКИЙ вручив ювілейну пам’ятну відзнаку «10 років ліцею» і найтепліші вітання від усього особового складу ліцею. Здоров’я, шани і вдячності від людей, дорога нам ЛЮДИНО. Бажаємо Вам , пане Іване, кожен день зустрічати з посмішкою і зігрівати своє серце родинним теплом.

Многая і благая Вам літа!

І на завершення свята відбувся чудовий концерт до Дня Захисника України творчого колективу 59 будинку офіцерів.

Командування і весь особовий склад ліцею вітає зі святом, яке торкається душі кожного українця. З Днем Захисника Вітчизни! Схиляємо низько голови перед пам’яттю і подвигом славних синів України – героїв Небесної сотні і Героїв неоголошеної війни з росією та щиро дякуємо усім тим, хто захищає кордони на Сході нашої держави. Від душі зичимо усім захисникам України завжди повертатися додому живими. Нехай же у щирих молитвах Пресвята Богородиця почує кожного захисника України і зішле всі свої ласки на ваші родини та покриє своїм святим омофором.
Дякуємо Мати Божа, покровителько усіх захисників, за чудовий сьогоднішній день!