Практичний вишкіл ліцеїстів

Previous Image
Next Image

Практичний вишкіл ліцеїстів, який проходив на навчально-тренувальній базі одного із полігонів, завершився. Один із етапів практики включав тренування на тренажері «Боротьба за живучість», де ліцеїсти в умовах максимально наближених до реалій відпрацьовували дії екіпажу з ліквідації пожежі та пробоїн корпусу корабля. Охоплені азартом, хлопці і дівчата не зважали на всі перешкоди і труднощі, виконали всі поставлені задачі.

На вогневому рубежі ліцеїстам довели інструкцію щодо заходів безпеки під час поводження із вогнепальною зброєю. Під пильним оком інструкторів та їх чіткими командами хлопці і дівчата виконували стрільби. Ці діти не з книг і фільмів знають, що таке війна, це – діти війни з окупованих росією територій, з родин військових та волонтерів, батьки яких обороняють та допомагають Україні. І всю відповідальність під час виконання стрільб вони розуміли, дорослими стали передчасно. Жодного разу від них не було чутно нарікань, показали успішні результати під час стрільб.

«Це було круто! Я отримав неймовірне задоволення від кожного заняття. Ось де можна себе випробувати, як справжнього військового і відчути плече товариша…одна команда. Ще раз для себе утвердився з майбутньою професією», – ділиться враженнями віце-старшина 1-ої статті Кирило МКРТУМОВ.

Саме такі, загартовані життям, юнаки і дівчата будуватимуть майбутнє нашої країни.
Практику закінчили і дочекалися канікул. Хай вони будуть мирними!
Перемоги нашій Україні!