Гість ліцею – Сергій ЖАДАН

Previous Image
Next Image

Кажуть, що поетом не можна стати, на поета не можна вивчитися, ним можна тільки народитися. Слухаючи вірші Сергія ЖАДАНА, який завітав в гості до нашого ліцею, розумієш, що такий талант дається з народження. Сергій не тільки поет, а ще й сучасний письменник, громадський діяч, волонтер, фронтмен гурту “Жадан і Собаки” і великий патріот України.

У похилій аудиторії звучать авторські вірші з неймовірно глибоким сенсом, в яких особистісні переживання переплітаються з сучасними українськими реаліями – коханням і розлукою, боротьбою і втратами, відчаєм і вірою в перемогу. Захоплюєшся його творчим розмахом, мудрістю, справжністю емоцій, силою духу, гостротою слова та невичерпною енергією творити і допомагати!

Сергій ЖАДАН народився в Старобільську, а от любов до української мови і літератури привила тітка Олександра Ковальова з Харкова –членкиня Спілки письменників, тому українська мова для письменника є рідною з дитинства.

На зустріч з дорогим гостем прийшли і ліцейські друзі – справжні поціновувачі поезії ЖАДАНА, які в кінці заходу просто засипали гостя гострими питаннями).

Відповідаючи на запитання, письменник розповів, звідки черпає натхнення, поділився творчими планами на майбутнє.

«Щоб не зламатися – потрібно виходити на вулицю і більше спілкуватися з людьми, ділитися, допомагати і брати енергію від людей. Люди, як батарейки – заряджають. Важливо займатися улюбленою справою, і тим, що тебе надихає», – ділився письменник.

Найцінніший фідбек для Сергія – іскри , які він отримує від спілкування з читачами.
«Важливо мати добре впорядковану бібліотеку», – додав Сергій ЖАДАН. В цьому питанні нам є чим похвалитися – ліцейська бібліотека впорядкована на всі 100! – і письменник в цьому особисто переконався. Світлина цьому підтвердження.

Дякуємо Сергію ЖАДАНУ, що відклав важливі справи і знайшов час для наших хлопців і дівчат.
Зичимо письменнику і надалі долати вершини творчості, нести у світ українську поезію, боротися і любити.

З такими українцями ми обов’язково переможемо!