В’ячеслав КУПРІЄНКО в гостях у ліцею

Previous Image
Next Image

Світ завжди виглядає трохи світлішим, якщо ми робимо щось одне для одного, а не лише для себе.

Мабуть, все-таки, є щось магічне в місяці грудні – це і День Святого Миколая, і День Збройних Сил України, і Різдво Христове, а ще – візити давніх друзів, які уже стали частиною великої ліцейської родини.

Один із таких давніх друзів днями і завітав в гості до нашого ліцею – В’ячеслав КУПРІЄНКО, який є завжди нашим бажаним гостем.

Перша зустріч ліцеїстів з відомим бардом В’ячеславом КУПРІЄНКОМ відбулася у 2015 році. Військово- морський ліцей лише обживався після передислокації з Криму на новому місці. І в цей же час В’ячеслав покинув свій рідний, окупований ворогом, Алчевськ на Луганщині, й переїхав у Бородянку на Київщині. Багато чого назавжди поєднало ліцей і нашого гостя : категоричне неприйняття окупації рідної землі, зруйноване життя, ненависть до ворога і любов до України. У роки своєї молодості В’ячеслав КУПРІЄНКО служив в Афганістані, за бойові успіхи нагороджений двома орденами Червоної Зірки. Молодий офіцер воював на чужій для нас війні, уроки якої переосмислив і добре засвоїв, що воювати потрібно за РІДНУ землю, а не за імперські інтереси кремлівських старців. Сьогодні бувший офіцер військ спецпризначення знову тримає в руках зброю. Це його гітара, з якою він не розлучається, і пісні, обпалені війною. У 2016 році російськомовний В’ячеслав ( за фахом – перекладач китайської) свідомо перейшов на українську мову, вдосконалював її, читаючи класиків української літератури ( в рюкзаку завжди була чергова книжка одного з відомих авторів) та спілкуючись з безпосередніми носіями мови. Сьогодні він вільно і розмовляє, і творить українською. На жаль, в 2022 році війна прийшла і на поріг його нового дому — в Бородянку. Той же захланний ворог! Боротьба українців триває. Залишається незмінною громадянська і творча позиція В’ячеслава.

Бард не з однією сотнею концертів побував на передовій, щоб підтримати і надихнути піснею, поділитися бойовим досвідом і обійняти наших мужніх Воїнів – кращих синів і дочок України.
Сьогодні для ліцеїстів на концерті лунали різні композиції — ніжні та романтичні, притаманні їхньому юному вікові і, одночасно, В’ячеслав ділився з хлопцями і дівчатами піснями про пережите, біль, втрати і радість від перемог…

Начальник ліцею капітан 1 рангу Віктор ШМИГАНОВСЬКИЙ від всіх присутніх тепло подякував В’ячеславу КУПРІЄНКУ за життєву пісню, за віру і мотивацію, яку вселяє в дитячі серця, за час, який подарував нашій ліцейській родині і, на завершення, вручив пам’ятну монету із логотипом ліцею. Від ліцеїстів теплі обійми, чудові хризантеми і черга за світлинами.

Це було круто, пісня торкнулася і серця, і сльози…

Велика шана батькам В’ячеслава КУПРІЄНКА, що народили і виховали такого сина, бойового офіцера, патріота своєї країни і справжню Людину. Многая літа Вам, наші рідні, в здоров’ї і радості.