У Одесі у Військово-морському ліцеї розпочався новий навчальний рік

Previous Image
Next Image

У Одесі сьогодні, 1 вересня, до навчання приступили 97 учнів 10 класу (1 курс) і 50 учнів 11 класу (2 курс) Військово-морського ліцею.

З Днем знань ліцеїстів під час урочистого шикування привітали командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Сергій Гайдук, представники органів місцевої влади, ветеранської громадськості, волонтерських організацій, священнослужителі, вчителі, батьки і друзі.

Командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Сергій Гайдук під час виступу на мітингу подякував юнакам за зроблений життєвий вибір, побажав їм мужності, витримки, успіхів у навчанні.

Керівник виду Збройних Сил вважає символічним, що початок навчально-виховного процесу у Військово-морському ліцеї співпадає з початком українсько-американських навчань «Сі Бриз-2015» та Днем міста Одеса, яке святкуватиметься 2 вересня. Віце-адмірал Сергій Гайдук подарував ліцеїстам – вболівальникам національного футболу, прапор ФК «Динамо» Київ з підписами відомих динамівців, а також вручив документи на придбану для навчального закладу оргтехніку.

– Перспективи Військово-морського ліцею дуже великі. Ми разом із міською владою та волонтерами опрацьовуємо питання удосконалення навчально-виховної бази. На ліцеїстів чекають нові спеціалізовані кабінети, сучасний комп’ютерний клас, а у недалекому майбутньому – удосконалена база фізичної підготовки, – акцентував командувач українських ВМС.

Окремі слова подяки віце-адмірал Сергій Гайдук висловив батькам ліцеїстів, які виховали своїх синів патріотами України та підтримали у їх виборі.

– У ході навчання ліцеїстам буде надана можливість виходити в море на кораблях, брати участь у шлюпкових походах, а також виїздити на полігони, де вони матимуть можливість спілкуватися з інструкторами – учасниками бойових дій у зоні проведення Антитерористичної операції, – додав кервник виду Збройних Сил.

До привітань з Днем знань приєднався секретар Одеської міської ради Олег Бриндак. Він побажав ліцеїстам успішного навчального року. За його словами, міська влада робить усе від неї залежне для того, щоб у місті були створені належні умови для функціонування вітчизняного флоту, у тому числі ліцею.

Право першого дзвоника було надано відміннику навчання віце-старшині 1 статті Максиму Ліщуку. В рамках урочистостей відбулися також виконання Державного гімну України, освячення, урочисте проходження, колективне фотографування. На закінчення командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Сергій Гайдук провів з ліцеїстами відкритий урок.